Onze nieuwe vloerkleed in de woonkamer van Tapeso

In onze woonkamer hebben we al meerdere vloerkleden gehad. Een vloerkleed maakt de zithoek gezellig en het accentueert de ruimte. Maar het draagt ook zeker…

by 

In onze woonkamer hebben we al meerdere vloerkleden gehad. Een vloerkleed maakt de zithoek gezellig en het accentueert de ruimte. Maar het draagt ook zeker bij aan het wooncomfort. Het voelt heel fijn aan je voeten als je er overheen loopt en onze kinderen vinden het heerlijk om op te spelen of een boekje op te lezen. Voor mij is dan ook een zithoek niet compleet zonder vloerkleed en levert een grote bijdrage aan een sfeervol interieur. Zowel in de woonkamer als in andere ruimtes in huis. Want ook op onze slaapkamer en op de kinderkamers hebben we vloerkleden liggen. Met name op de kinderkamers is een vloerkleed een mooie aanvulling. Het geeft de kinderkamer veel sfeer, je kunt er het thema van de kinderkamer mee benadrukken en het is natuurlijk enorm fijn om op te spelen.

Er zijn erg veel verschillende soorten vloerkleden. Van een zacht viscose vloerkleed tot aan een juten vloerkleed. Het is wel leuk om te zien dat ieder vloerkleed weer voor een andere sfeer in huis kan zorgen. Wij kiezen voor onze woonkamer meestal voor een licht vloerkleed. Niet altijd even handig met jonge kinderen en een kat, maar toch vind ik dat een licht vloerkleed extra veel licht in huis haalt. Vlekken haal ik weg met een reinigingsapparaat, maar na een tijdje is het kleed toch toe aan vervanging. Daarom kwam ik met trots ons nieuwe vloerkleed voor de woonkamer aan jullie laten zien.

Look-a-like wollen vloerkleed

Al jaren droom ik van een wollen vloerkleed. Ik vind het prachtig! Als je zoekt op “wollen vloerkleed 200×300” kom je enorm veel mooie wollen vloerkleden tegen. Het voordeel van een wollen vloerkleed is wel dat het vuilafstotend is en dat het een zelfreinigende eigenschap heeft. Het nadeel is alleen dat ze best prijzig zijn. Ondanks dat het goed tegen vuil kan, vind ik het toch een beter idee om nog even te wachten met het aanschaffen van een echt wollen vloerkleed. Ik was dan ook meer dan blij toen ik bij Tapeso.nl een look-a-like wollen vloerkleed voorbij zag komen voor een heel betaalbaar prijsje.

Het is altijd nog wel lastig om een vloerkleed te bestellen via internet aan de hand van foto’s. Je kunt de stof niet voelen, je weet niet of de kleuren wel echt overeen komen met wat je op de foto ziet en dan is het ook nog afwachten of het vloerkleed bij de rest van het interieur past. Ik schreef al eens een artikel met tips bij het vinden van het juiste vloerkleed.

Vloerkleed voor de woonkamer

Ik was opslag verliefd op dit mooie vloerkleed. Binnen een paar dagen werd hij thuis bezorgd en kon ik niet wachten om ‘m in het echt te bewonderen. En ja hoor, hij is perfect! Dit is echt een vloerkleed waar ik er stiekem twee van zou willen kopen. Hij is zo mooi! Hij heeft erg veel weg van een wollen vloerkleed, alleen is deze een flink stuk goedkoper. Hij straalt veel rust uit, hij zorgt voor een lichte zithoek en hij voelt zó fijn aan! Daarnaast vind ik het ook erg mooi dat dit kleed laagpolig is. Hiervoor hadden we een halfhoogpolig vloerkleed en dat was toch wel iets lastiger schoon te maken.

Oude vloerkleed eruit, nieuw vloerkleed erin!

Het oude vloerkleed rolde ik op en dit pareltje rolde ik weer uit. Ik moet stiekem toegeven dat ik het vloerkleed op de “verkeerde” manier heb neergelegd. Het mooiste zou zijn als het vloerkleed onder alle poten van het bankstel ligt. Maar omdat we graag zo veel mogelijk speelruimte willen hebben, heb ik hem toch een kwartslag gedraaid. Dit zorgt er ook gelijk voor dat onze zithoek langer lijkt. Dus ja, deze manier is voor onze zithoek het meest ideaal. Om het vloerkleed zo lang mogelijk mooi te houden, kun je een vuilafstotende spray bij bestellen. Verder is mijn tip om het vloerkleed regelmatig goed te stofzuigen en niet met een vuile stofzuiger over het kleed te gaan, maar met een speciaal opzetborsteltje.

Oh, wat ben ik blij met dit mooie vloerkleed! Hij heet “Vloerkleed Wol-optiek – crème”. Hij voldoet compleet aan mijn verwachting en misschien is hij nog wel mooier dan ik verwacht had. Wat zullen wij hier de komende (hopelijk) jaren van gaan genieten.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *