Optimaal genieten met een privé spa

Niks is lekkerder dan lekker naar een kuuroord gaan en helemaal in de watten gelegd worden. Dit gevoel kun je echter ook thuis bereiken, met…

by 
spa tuin
Bron afbeelding

Niks is lekkerder dan lekker naar een kuuroord gaan en helemaal in de watten gelegd worden. Dit gevoel kun je echter ook thuis bereiken, met een spa in de tuin. Zo geniet je in de kalmte van de natuur, van het heerlijke warme water in je spa. De jets zorgen voor massagestralen, waardoor je je even in een kuuroord waant. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over spa’s, zodat je goed voorbereid kunt spa-shoppen.

Wat is een spa?

Een spa wordt vaak verward met een hot tub. Een hot tub is een bad met heerlijk warm water. Dit warme water zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, waardoor je lekker kunt relaxen. Je kunt zelf bepalen hoe heet het water wordt. Een spa is ook een bad met heerlijk warm water waarvan je de temperatuur zelf bepaalt. Een spa heeft echter jets in de wanden en bodem gebouwd, waar met een hogere druk water uit wordt gespoten. Deze stralen werken als een soort massage op je spieren. Ze bieden dus nóg meer ontspanning dan een hottub, waardoor jouw privé kuuroord compleet is.

Hoe plaats je een spa in de tuin?

Een spa kun je het beste laten plaatsen en aansluiten door de leverancier. Om een spa goed te laten werken, heeft deze namelijk een aansluiting op elektriciteit nodig en een plek om oud water weg te kunnen spoelen. Als een professional dit doet, weet je zeker dat op alles gelet is, zodat jij zo snel mogelijk kunt genieten van je spa.

Het is ook nog eens mogelijk om je spa volledig of half ingegraven te laten plaatsen. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel aandacht je spa trekt. Als je jouw spa laat ingraven, kun je het best investeren in een mooi houten vlonder. Dit geeft een extra luxe uitstraling aan je spa. Het is ook fijner om op hout uit te druipen als je huid helemaal rimpelig is na je spa-sessie.

Maximaliseer je at home kuuroord

Een spa is dus heerlijk ontspannend, maar dan moet je wel zorgen voor een rustig plekje in je tuin. Zorg ervoor dat je spa daadwerkelijk een privé spa is, door te zorgen voor genoeg afbakening met de rest van je tuin en de wereld daarbuiten. Zet je spa in een hoek van je tuin en zorg dat minstens drie van de vier zijkanten een schutting of heg hebben. Als je genoeg ruimte laat tussen de tuinafscheiding en de spa, dan kun je nog andere mooie features toevoegen. Hang bijvoorbeeld lampensnoeren aan de tuinafscheiding of plant klimplanten die er tegenaan kunnen groeien. Een lege ruimte om je af te drogen is ook altijd handig. Zet een bankje neer om je handdoeken op te leggen en je slippers onder te zetten, zodat je zo droog en schoon mogelijk je huis inloopt.

Wil je echte luxe bij je at home kuuroord? Laat geluidsboxen plaatsen in het privé stukje waar je spa staat. Deze kun je bijvoorbeeld aan de schutting laten bevestigen. Zorg dat de boxen bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Dan kun je volledig tot rust komen met ontspannende muziek terwijl je lekker ondergedompeld zit in je spa. Beter ontspannen bestaat niet.

Helemaal opgefrist dankzij je privé spa

Een spa komt in allerlei verschillende maten. Je kunt zelfs een swimspa laten plaatsen. Deze hebben meer ruimte nodig, maar bieden dus ook meer ruimte om lekker in rond te zwemmen. Dankzij de warmte van het water, kun je een spa zelfs gebruiken in de winter. Hoe dan ook kom je na een tijdje wegdromen in je spa, weer fris en fruitig terug op aarde. Met ontspannen spieren kun jij weer lekker verder met het leven van dag tot dag. Wacht dus niet langer en verwen jezelf met de meest ultieme vorm van ontspanning.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *