Postcode loterij grachtenpandjes wit verven

Ik moet eerlijk toegeven dat wijzelf niet meedoen aan de Postcode Loterij. De twee Postcode Loterij huisjes hebben we gekregen. Superleuk! Ik heb toch een…

by 

Ik moet eerlijk toegeven dat wijzelf niet meedoen aan de Postcode Loterij. De twee Postcode Loterij huisjes hebben we gekregen. Superleuk! Ik heb toch een beetje een zwak voor grachtenpandjes. Ze hebben iets knus, iets gezelligs en al jaren staat een gevelpandje van de Dille & Kamille op mijn verlanglijstje. Deze variant van de Postcode Loterij heeft veel weg van de gevelhuisjes van de Dille & Kamille, alleen moet de fel rode kleur maar net in het interieur passen. Nu vond ik de kleur niet heel erg storend, maar aangezien ik de “witte” huisjes toch wel echt heel mooi vind, besloot ik deze rode huisjes een make-over te geven.

De grachtenpandjes wit verven

Ik had nog een klein beetje verf in huis, dus deze make-over kostte mij in principe niets om de grachtenpandjes wit te verven. Yes! Oké, ik moest wel even een nieuw verfrolletje halen, maar that’s it! De verf die ik gebruikt heb voor het verven van de Postcode Loterij huisjes is lak in de kleur “Pagina”. Deze licht grijze tint zorgt ervoor dat de huisjes er wit uitzien, maar toch zijn ze net off-white waardoor ze een porseleinen uitstraling krijgen. Daarnaast is de lak mat en komt hij aardig in de buurt van de huisjes van Dille & Kamille. Perfect!

Hieronder zie je hoe de waxinelichthouders van Dille & Kamille eruit zien. Geweldig toch!

Nog meer leuks van Dille & Kamille

Nu ik toch even op de website van Dille & Kamille was, kon ik het niet laten om even rond te kijken. Ik kwam een paar leuke dingen tegen die ik nog graag even met jullie wil delen. 🙂

Leuk he! Ik heb zelf de kerstpasta in huis gehaald voor de kerst. Ik wil er eigenlijk een soort van pastasalade van maken.

Maar ook de andere spulletjes vind ik er heel leuk uitzien. Zo’n leuke draaiende waxinelichthouder blijf ik geweldig vinden. En ook de dierenmobbiel ziet er heel mooi uit. Het is dat ik er geen één nodig heb, anders had ik hem aangeschaft.

En het egelpoortje is perfect voor in onze achtertuin, aangezien we overal schutting hebben. ‘s Avonds zie ik namelijk nog wel eens een egeltje lopen. Zo schattig!

5 comments

  1. Super leuk! Welke verf heb je gebruikt? En qat deed je van te voren nog als voorbereiding? Hier bladert de verf namelijk steeds af…

    1. Oh wat vervelend! Ik heb zelf lakverf (houtverf) van de gamma gebruikt. Mat en volgens mij was deze verf wel iets slijtvast. Ik heb qua voorbereidingen niet zoveel gedaan. Dat vergeet ik altijd. Misschien zou je ze iets kunnen schuren, zodat de verf beter hecht of goed kunnen ontvetten? Of misschien nog een extra vernis / transparante lak laagje erover heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *