Pumpkin Spice Latte met havermelk recept

Pumpkin spice latte recept. Zo maak je je eigen Pumpkin Spice Latte met havermelk geïnspireerd op het populaire drankje van Starbucks!

by 
Pumpkin Spice Latte met havermelk

Hoe maak je je eigen Pumpkin Spice Latte met havermelk #PSL

Pumpkin spice latte recept. Zodra de herfst begonnen is, gaan we ook weer wat vaker warme drankjes en koffievarianten drinken. Een grote favoriet tijdens het najaar is de Pupmkin Spice Latte die vooral bekend is bij Starbucks. Dit lekkere, populaire drankje is natuurlijk niet heel goedkoop. Je betaalt al gauw bijna €5,- voor een klein formaat beker. En voor je het weet is je Starbucks bekertje al weer leeg. Daarom gaan we je vandaag vertellen hoe je heel gemakkelijk je eigen Pumpkin Spice Latte kan maken. Veel goedkoper en je hebt gelijk een hele voorraad om er nog een paar te maken. Jammie! En om het nog net wat lekkerder te maken gaan we gebruik maken van havermelk! 😀


Wat heb je nodig

Ingrediënten

1 kopje koffie
200 ml havermelk melk (of halfvolle melk)
1 eetlepel pompoenpuree (of een eetbare pompoen)
Een halve theelepel koek- en speculaaskruiden
1 theelepel vanille-aroma (of wat vanillesuiker)
1 (of 2) schepje(s) suiker
Slagroom

Pumpkin Spice Latte recept

Zo maak je de Pumpkin Spice Latte

1. Pak de eetbare pompoen erbij en snij met een dunschiller een gedeelte van de schil er af. Snij er een stukje van af en doe het in een pannetje met water. Dit stukje pompoen gaan we koken totdat het zacht is. Zodra het zacht is, giet je het water uit het pannetje en pureer je de pompoen met een vork.

2. Doe de melk en de koek- en speculaaskruiden bij de pompoenpuree en breng het aan de kook. Roer het af en toe even door elkaar.

3. Zet ondertussen een kopje koffie en doe het in een grote mok.

4. Zodra de melk kookt haal je het van het vuur en voeg je er de vanille-aroma of vanillie suiker en een schepje gewone suiker aan toe.

5. Giet het bij de koffie in de grote mok. Doe er nog een grote toef slagroom op en maak het af met nog wat extra koek- en speculaaskruiden. Super lekker, super simpel en je hele keuken ruikt verrukkelijk!

recept pumpkin spice latte

Tip | Ben jij thuis ook de enige die dit lekker vindt? Maak dan toch van de hele pompoen pompoenpuree en vries het in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm. Ideaal!


BEN JIJ OOK DOL OP HERFSTDRANKJES?

Bekijk hier de prachtige droomkeuken van Linda.

Volg ons ook op Pinterest!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *