regenboog schilderen op muur

Twee weken geleden gaven we beide slaapkamers een make-over. Tim kreeg een stoere jongenskamer en Nora wilde heel graag meer roze in haar kamer en…

by 

Twee weken geleden gaven we beide slaapkamers een make-over. Tim kreeg een stoere jongenskamer en Nora wilde heel graag meer roze in haar kamer en een grote regenboog. Alle wensen zijn inmiddels vervuld en wat zijn ze blij met het eindresultaat! Iedere dag zeggen ze beide dat ze hun kamer zo mooi vinden. Zo lief! Daar doe je het voor. En vooral nu het kouder begint te worden is het extra fijn als ze heerlijk op hun slaapkamer kunnen spelen.

Zoals ik al zei wilde Nora heel graag een grote regenboog op haar muur hebben. Nu zag ik op Pinterest al enorm veel mooie regenbogen, maar nee, deze waren niet “echt”. Nora wilde hoe dan ook een regenboog in de kleuren zoals het hoort. En gelijk heeft ze.

Eenmaal bij de bouwmarkt kwam ik de verf van Rustoleum Little Stars tegen. Deze muur- en meubelverf is speciaal ontwikkeld voor kinderkamers, zou luchtzuiverend zijn en is verkrijgbaar in de meest kleurrijke kleuren. Ik koos 5 verschillende kleuren uit en ging aan de slag!

Voor het verven van een regenboog op de muur heb ik muurverf gebruikt, een verfroller en afplaktape.

 1. Allereerst maak je een grote boog met het afplaktape. Dit is nog best lastig, aangezien je de tape wat rond met tapen. Persoonlijk vind ik het leuk als de regenboog op de muur een beetje hobbelt, maar probeer het zo rond mogelijk te houden.
 2. Vervolgens tape je nog een grote boog met het afplaktape. Zorg ervoor dat de afstand overal ongeveer gelijk is.
 3. Dit herhaal je totdat je voldoende bogen hebt gemaakt. Iedere ruimte tussen de afplaktape is een kleur. Dus wil je 5 kleuren op de muur aanbrengen, dan heb je 6 bogen tape gemaakt.
 4. Nu kun je de ruimte tussen de tape verven met een verfroller. Vind je het lastig om niet over het tape te gaan, dan kun je natuurlijk ook een kwast gebruiken.
 5. Zodra je alle kleuren aangebracht hebt, kun je de tape weghalen en de regenboog laten drogen.

Ik vind het erg leuk dat er een witte baan tussen de kleuren zit. Maakt het speels. Daarnaast kun je op deze manier heel gemakkelijk en snel een regenboog op de muur schilderen.

Aan het einde van de middag mocht Nora haar regenboog gaan bewonderen. En ja hoor, ze vond hem ge-wel-dig!! Ze was zoo blij! Ze zei alleen dat ik de kleur “paars” vergeten had. Stiekem had ik deze kleur weggelaten, omdat ik het zo leuk genoeg vond. Gelukkig zei ze: Geeft niet mama, zo is hij perfect! ZO LIEF!! <3

Bron / Bron / Bron

6 comments

 1. Oooh waauw super mooi die regenboog! Weet je toevallig nog welke types je hebt genomen voor de kleuren? Voor groen en blauw is dit toverbos en vliegend tapijt?
  Ik was van plan om een regenboog te maken met de verf van Little Stars en kwam zo op jouw pagina terecht! 🙂 super leuk interieur 🤩 groetjes!

  1. Ah super lief! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet helemaal meer weet. Wel vond ik een aantal kleuren van Little Stars te fel voor de regenboog, waardoor ik ze wat lichter heb gemaakt met witte verf. Nu ziet hij er zo uit: https://www.instagram.com/p/Cs0QtZ7ovh0/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=ODhhZWM5NmIwOQ==
   Misschien is het daarom beter om gewoon muurverf van de bouwmarkt te kiezen en deze kleurtjes naast elkaar te leggen om te kijken of ze mooi bij elkaar passen.

   1. Oh, bedankt voor de tip ivm de witte verf! Wat is hij mooi geworden! Hoe meer regenboog, hoe leuker dat de kindjes dat vinden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *