Snel je huis schoon doe je zo

Je kent het misschien wel. Je bent heerlijk genieten van je vrije dag, de vakantie of het weekend en iemand wil op visite komen. Heel…

by 

Je kent het misschien wel. Je bent heerlijk genieten van je vrije dag, de vakantie of het weekend en iemand wil op visite komen. Heel gezellig natuurlijk, maar je huis is alles behalve opgeruimd. Persoonlijk vind ik het niet fijn als het huis een rommeltje is. Natuurlijk ontkom je er niet aan, want het is bij de meeste mensen niet altijd helemaal netjes. Maar wil je toch dat de visite een opgeruimd huis binnen komt? Pas dan de volgende stappen voor een opgeruimd huis in 15 minuten toe.

De hal

Deze ruimte hoeft niet helemaal netjes te zijn. Het is tenslotte een hal. Maar toch is het wel fijn als jassen en tassen aan de kapstok hangen en je niet over schoenen kunt struikelen. Ik heb zelf een grote mand met deksel in de hal staan. Deze is perfect om de schoenen van de kinderen en anderw kleine spulletjes in te doen wanneer we ze even niet gebruiken.

De woonkamer

De woonkamer is wel een ruimte die even goed opgeruimd moet worden. Haal vooral veel losse dingen weg, die maken het vaak nog rommeliger. Ik vind het zelf erg fijn om spullen in huis een vaste plek te geven. Op deze manier kun je heel snel alles weer opruimen.

De keuken

De keuken is vooral een ruimte die je graag opgeruimd wilt hebben wanneer je een open keuken hebt. Doe zo veel mogelijk in de vaatwasser. Stiekem doe ik ook wel eens vieze vaat in het kastje onder de gootsteen waar de theedoeken in liggen als de vaatwasser nog vol zit met schone vaat. Je moet toch wat als je tijd te kort hebt.

Het toilet

Een schoon toilet vind ik toch best wel belangrijk. Natuurlijk heb je geen tijd om hem uitgebreid schoon te maken, maar een doekje over de contactplekken, de wc-bril en de borstel door de wc moet je kunnen redden in een paar minuutjes.

Stofzuigen of dweilen

Vlieg met de stofzuiger door alle bovenstaande ruimtes. Je kan ook de dweil gebruiken. Als ik weinig tijd heb vind ik dweilen ideaal. Op deze manier kun je namelijk zowel de vloer “vegen” als schoonmaken. Handige! Ook zorgt het er voor dat je huis lekker gaat ruiken. Maak alleen de dweil niet te nat, want anders wordt de vloer niet op tijd droog.

2 comments

  1. Ik woon alleen dus het is hier eigenlijk altijd netjes en schoon. De tip is dus om al je huisgenoten weg te doen. Maar dat is dan weer niet aardig. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *