Handige tips om de badkamer lekker te laten ruiken

Nu we de verwarming minder hoog aan hebben staan, kan het heel goed zijn dat ons huis best wel vochtig begint te worden. Vooral de…

by 

Nu we de verwarming minder hoog aan hebben staan, kan het heel goed zijn dat ons huis best wel vochtig begint te worden. Vooral de badkamer is een plek dat vaak vochtig is en nu ook nog iets langer vochtig blijft. Wanneer je een raam openzet is het vocht in de badkamer snel verdwenen, maar doe je dit niet of heeft de badkamer geen raam, dan kunnen er schimmels en vieze geurtjes ontstaan.

Het is erg belangrijk dat je de badkamer regelmatig schoonmaakt. Vooral om schimmel te voorkomen. Maar blijft jouw badkamer toch een beetje muffig ruiken en zou je graag blij willen worden wanneer je de badkamer binnenstapt? Dan heb ik een paar tips om de badkamer lekker te laten ruiken. Hier komen mijn tips!

Handige tips om de badkamer fris te laten ruiken

Tip 1: Regelmatig schoonmaken

Ik begin even met een vanzelfsprekende tip. Door ervoor te zorgen dat je regelmatig de badkamer schoonmaak, voorkom je dat je na een tijdje veel moeite moet doen om de badkamer schoon te krijgen. Haal geregeld kalk weg, zodat het geen dikke laag wordt. Ook kalk kan vies gaan ruiken.

Tip 2: Toiletborstel

Het schoonmaken van het toilet is natuurlijk erg belangrijk, maar het schoonmaken van de toiletborstel is ook iets dat je eigenlijk niet over moet slaan. De toiletborstel gaat namelijk door een vies toilet waardoor er restjes in de borstel achterblijven. Door er wat kokend water overheen te gieten, maak je hem al veel schoner.

Tip 3: Toiletborstel houder

Ook de houder waar de toiletborstel in zit wordt op een gegeven moment heel vies. Maak ook deze schoon, door het water er regelmatig uit te gieten. Daarnaast zou je wat toiletreiniger in de toiletborstel houder kunnen doen.

Tip 4: Baking Soda

Baking Soda is een wondermiddel. Het is ideaal om het putje van de gootsteen mee schoon te maken. Voeg er ook nog een beetje schoonmaak azijn aan toe en je gootsteen wordt weer een stuk schoner.

Tip 5: Gootsteen

Borstel jij jouw haar boven de wastafel, dan kan het bijna niet anders dan dat er haren door het putje heen gaan. Met de vorige tip kun je gemakkelijk de gootsteen schoonmaken, maar loopt het water niet zo gemakkelijk door, dan is het goed om de haren er zo veel mogelijk uit te halen. Door een plastic rietje op een paar keer aan de zijkant en onderkant in te knippen, kun je haren uit het putje “draaien”.

Tip 6: Geurolie op toiletrol

Druppel een paar druppeltjes geurolie op de binnenkant van de toiletrol. Dit zorgt ervoor dat de badkamer lekker gaat ruiken. Bij winkels als de Action kun je heel goedkoop geurolie kopen.

Tip 7: Geurolie op wattenbolletjes

Druppel ook een paar druppeltjes geurolie op wat wattenbolletjes of wattenschijfjes en leg ze in het prullenbakje, een mandje of op een ander plekje in de badkamer. De geur zal door de hele badkamer gaan verspreiden.

Tip 8: Badmat

Heb je een badmat in de badkamer liggen? Was het dan regelmatig. Een badmat gaat na een tijdje ook muffig ruiken.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *