Tips om je keuken bij je woonkamer te betrekken

De keuken en woonkamer zijn plekken waar we toch wel veel te vinden zijn. Vroeger zag je vooral dat de keuken afgezonderd was van de…

by 
eikenhouten keuken met schuifpui en kookeiland
Bron

De keuken en woonkamer zijn plekken waar we toch wel veel te vinden zijn. Vroeger zag je vooral dat de keuken afgezonderd was van de woonkamer. Tegenwoordig wordt de keuken vaak bij je woonkamer betrokken. Het zorgt voor meer licht, meer verbinding met de rest van het gezin en wanneer je kinderen hebt, is het ook nog eens erg praktisch. Zo kun je ze gemakkelijker in de gaten houden. Het is ook erg fijn wanneer je staat te koken, toch gezellig in de woonkamer bent. Vooral als je voor gasten staat te koken.

Daarnaast is het ook steeds belangrijker geworden om een keuken uit te kiezen die goed bij de rest van het interieur past om zo meer eenheid te creëren en de woonruimte optisch te vergroten. Begrijpelijk, want het is prachtig om de woonkamer en de keuken zo ruimtelijk mogelijk te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken bij je woonkamer betrokken wordt? Met deze 5 tips!

5 tips om de keuken bij de woonkamer te betrekken

Een grote opening

Zit er een deur tussen de keuken en de woonkamer dan zou het wel heel tof zijn als je deze muur (en deur) weg kan halen. Wij hebben hier destijds voor gekozen. Het was een enorme klus aangezien de muur een draagmuur was. Met grof geweld werd de muur door middel van een waterboor verwijderd. Een blok van een halve meter bij een halve meter moest door 3 man getild worden. Het was heel zwaar, maar achteraf is het het helemaal waard geweest. De woonkamer ziet er nu veel ruimer uit en het kleine keukentje is omgetoverd tot een gezellige leefkeuken met veel licht.

Een kookeiland

Heb je de ruimte dan is een kookeiland wel echt prachtig. Plaats hem iets meer in de woonkamer, zodat de woonkamer en de keuken nog meer met elkaar betrokken worden. Laten de kleuren matchen met die van de woonkamer en hang er mooie lampen boven. Eventueel zou je er barkrukken aan kunnen zetten om nog meer gezelligheid te creëren.

Een bar

Heb je niet voldoende ruimte voor een kookeiland, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bar aan de keuken te plaatsen. Ook dit zorgt voor heel veel gezelligheid. Het lijkt me heerlijk om hier ‘s morgens aan te ontbijten. Het is alleen wel noodzakelijk dat je een gedeeltelijk open of volledig open keuken hebt.

Een grote eettafel

Een grote eettafel straalt al heel veel sfeer en gezelligheid uit. Het nodigt uit om aan te zitten. Plaats hem daarom zo veel mogelijk tussen de keuken en de woonkamer in.

Kleurgebruik

De laatste tip om meer eenheid te krijgen tussen de keuken en de woonkamer en de keuken meer bij de woonkamer te betrekken is door dezelfde kleuren te kiezen. Laat de muurkleur overlopen in de keuken of maak gebruik van hetzelfde behang.

Kortom, het is zo gezellig om de keuken veel bij de woonkamer te betrekken. Het heeft veel voordelen en het zorgt ervoor dat je woning er nog ruimer uit gaat zien.

One comment

  1. Ik heb altijd een open of half open keuken gehad en dat vond ik maar niks. Maar toen ik (eindelijk) een huis had met een dichte keuken vond ik het vreselijk ongezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *