Tips om te besparen op Sinterklaas

Voor veel ouders is de tijd van Sinterklaas heel stressvol. Maar met deze tips bespaar je op Sinterklaas kosten en maak je het toch geweldig.

by 
besparen op sinterklaas
Bron

Tips om te besparen op Sinterklaas. Morgen is het weer zo ver en dan komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in Nederland. De gezellige tijd van het jaar gaat weer beginnen, vol met pepernoten, chocoladeletter en natuurlijk cadeautjes. Maar wat als je niet zo veel te besteden hebt en er toch een gezellig feest van wilt maken? En wat als de kinderen in de klas van je kinderen wél dat speelgoed gaan krijgen dat ze graag willen? Voor veel ouders is de tijd van Sinterklaas en Kerst best stressvol als het om uitgaven gaat. Het kan je als ouder heel onzeker maken en zelfs het gevoel van falen geven. Verschrikkelijk en totaal onnodig! Want met deze tips bespaar je op Sinterklaas kosten en maak je het toch geweldig.

Handige manieren om te besparen op Sinterklaas

Stel een budget vast

Vooral wanneer je cadeaus voor een ander gaat kopen, is de kans groot dat je meer uitgeeft dan je van tevoren van plan was. Stel daarom een budget vast en hou je hier aan. Zo voorkom je te hoge uitgaven en ben je bewuster met het inkopen van Sinterklaas cadeautjes.

Begin op tijd

Misschien had je deze tip net iets eerder moeten hebben, maar toch is het nog steeds niet te laat. Begin nu met het inkopen doen en speur aanbiedingen af. Je hebt nog geen tijdsdruk en ook liggen de winkels nog vol met cadeaus. Stel je het toch nog even uit, dan loop je het risico dat je impulse aankopen gaat doen en duurder uit bent.

Zoek op internet

Heb je een leuk cadeau voor Sinterklaas in de winkel gezien? Kijk dan even op internet of er niet een webshop is die hetzelfde cadeau goedkoper aanbiedt. Houd er dan wel rekening mee dat er eventueel nog verzendkosten bij op komen.

Ga naar winkels als de Action, Zeeman en de Kruidvat

Sinterklaas cadeautjes hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Vooral niet als je hetzelfde of een soortgelijk product goedkoper kan vinden. Kruidvat heeft bijvoorbeeld vaak speelgoed en kinderboeken in de aanbieding, maar ook winkels als Zeeman en Action hebben keuze genoeg! Er zitten gegarandeerd leuke Sinterklaas cadeaus voor jongens en meisjes tussen. Een grote tip is deze teddy rugtas van de Action.

Veel kleine dingen

Kinderen zijn dol op cadeautjes Helemaal als ze afkomstig zijn van Sinterklaas. Om te besparen op Sinterklaas is het heel slim om ook wat chocoladeletter, zakjes snoep of zakjes pepernoten in te pakken. Zo krijgt je kind het gevoel dat hij/zij enorm veel gekregen heeft.

Gespaarde punten

Er zijn winkels waar je punten kan sparen. Denk bijvoorbeeld aan de Hema of de Kruidvat. Daarnaast zijn er ook webshops waar je korting kan krijgen als je je een account aangemaakt hebt. Zo krijg je bij H&M bijna altijd wel korting als je “member” bent.

Nodige dingen

Naast de Sinterklaas die je kind echt zou willen hebben, zijn er vast nog spullen die je kind goed kan gebruiken. Denk aan een warme sjaal voor de wintermaanden, iets voor school of een nieuwe tas. Dit is een goed moment om deze spullen “cadeau” te geven.

Black Friday

Er wordt gezegd dat je tijdens “Black Friday” enorm hoge kortingen kan krijgen. Of dit echt waar is, dat verschilt volgens mij per winkel. Maar toch bestaat er een kans dat je kan besparen op Sinterklaas cadeaus. Wanneer is het Black Friday? Op 26 november is het officieel Black Friday, maar iedere jaar lijken er steeds meer kortingsdagen bij te komen. Veel winkels beginnen eerder met aanbiedingen te gooien. Daarnaast is de maandag na “Black Friday” ook een speciale dag, want dan is het Cyber Monday en ook dan kun je veel aanbiedingen verwachten.

Tweedehands

“Tweedehands” klinkt niet zo heel leuk als het om cadeautjes gaat, maar toch zijn er genoeg leuke dingen tweedehands te vinden die ongebruikt zijn. Zoek op “Ongebruikt”, “Nieuw met prijskaartje” of “Nieuw zonder prijskaartje” en voor je het weet heb je het perfecte cadeau en veel geld bespaard! Vooral op Vinted is heel veel speelgoed te vinden.

Maak er een spel van

Een grote zak vol met cadeaus is natuurlijk fantastisch, maar eigenlijk vinden kinderen het ook wel heel leuk als er een spel van gemaakt wordt. Zo heb je ook minder cadeautjes nodig. Er zijn best veel leuke Sinterklaas spelletjes te vinden en misschien heeft je kind dan nog meer plezier dan wanneer hij/zij alleen maar bezig is met cadeautjes uitpakken.

Winacties

Tijdens de decembermaand zijn winkels niet alleen aan het stunten tijdens Black Friday, maar hebben ze ook vaker winacties. Op Social Media kun je via hashtags de winacties gemakkelijk vinden. En ja, wie niet waagt, wie niet wint.

Veel leuke dingen kosten geen geld

Tenslotte is er tijdens deze periode van het jaar genoeg te doen zonder dat je (veel) geld uit hoeft te geven.

  • Het bijwonen van de intocht van Sinterklaas. Dit is gelijk een heel leuk familie uitje.
  • Maak het zetten van de schoen extra uitgebreid door samen met je kind een leuke tekening te maken.
  • Doe vervolgens iets “unieks” in de schoen als een persoonlijke brief met roetvegen van Piet.
  • Ga samen met je kind surprises maken.

Extra tips om te besparen op Sinterklaas

Heb je heel weinig te besteden dan zijn er nog een paar extra tips.

  • Koop het Sinterklaas snoepgoed na Pakjesavond. Het wordt dan flink afgeprijsd en volgend jaar smaakt het nog net zo goed!
  • Leg iedere maand wat geld opzij, zodat je aan het einde van het jaar wat gespaard hebt.
  • Krijg je tijdens de verjaardag van je kind een box met cadeautjes? Haal er dan wat uit, zodat je het tijdens Pakjesavond/Kerst kan geven.
  • In veel supermarkten kun je tijdens de Sinterklaas periode een schoen zetten. Hier wordt vervolgens iets lekker door de supermarkt in gestopt.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *