Tips voor een sfeervolle en fijne slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar we veel tijd in doorbrengen. Het mag dan ook best een hele fijne kamer zijn waar je lekker tot…

by 
fijne slaapkamer tips
Sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar we veel tijd in doorbrengen. Het mag dan ook best een hele fijne kamer zijn waar je lekker tot rust kan komen. En toch wordt er over het algemeen niet veel aandacht besteed aan slaapkamers. Er wordt een bed neergezet, raamdecoratie opgehangen, een kledingkast geplaatst en in een hoek wordt een stoel neergezet. Niet heel spannend, maar wel erg praktisch. Wil je toch net wat meer sfeer toevoegen aan de slaapkamer, dan kun je dit doen met een paar aanpassingen. Met een paar leuke ideeën creëer je zelf een sfeervolle en fijne slaapkamer.

Fijn bed en matras

Het belangrijkste van het hebben van een rustgevende slaapkamer is natuurlijk het hebben van een goed bed met een goed matras. Een bed dat groot genoeg is, dat voldoende steun geeft en waar je uitgerust in wakker kan worden. Bedden zijn er in verschillende prijsklasse. Het is niet noodzakelijk om veel geld uit te geven aan een bed of voor het beste matras te gaan, maar heb je bijvoorbeeld snel last van je rug of schouder, dan is het wel prettig om hier bij het aanschaffen van een bed of matras rekening mee te houden. Een nieuw bed of matras koop je niet zo vaak en het zou zonde zijn als het jouw nachtrust zou belemmeren.

Mooi beddengoed

Naast een goed bed is een fijn dekbed ook een aanrader. Er zijn verschillende soorten en maten dekbedden verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan wollen dekbedden, dekbedden gemaakt van bamboe, vier-seizoenen-dekbedden en er zijn zelfs verzwaringsdekens om meer druk op je lichaam te voelen. Doe er een mooi dekbedovertrek omheen, schaf goede hoofdkussens aan en maak je bed extra mooi met een luxe bedsprei. Een luxe bedsprei zorgt voor een prachtig hotel-chique gevoel en het is natuurlijk ook lekker warm. Ook hierin zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Match de bedsprei met de kleur van de slaapkamer of met de kleur van je dekbedovertrek, laat de bedsprei iets over het voeteneind vallen en het straalt direct rust en eenheid uit. Vouw het beddengoed dat je niet gebruikt ook netjes op in de kast, zodat je goed overzicht houdt. Het opvouwen van een dekbedovertrek gaat vrij gemakkelijk, maar het opvouwen van een hoeslaken kan nog best lastig zijn. Benieuwd hoe je dit gemakkelijk doet? Bekijk de tip om gemakkelijk een hoeslaken op te vouwen.

Mooie slaapkamer verlichting

Je kan in een slaapkamer een simpele plafonniere hangen, maar je kan ook kiezen voor een mooie hanglamp, stijlvolle wandlampen of luxe tafellampen en deze te plaatsen op de nachtkastjes. Ga voor zacht licht om rust te creëren. Dit zorgt tevens voor veel sfeer in de slaapkamer. Het is helemaal niet nodig om veel licht in de slaapkamer te hebben. Het is niet prettig om veel licht in de ogen te krijgen voordat je gaat slapen of wanneer je vroeg op staat.

Raambekleding

Raambekleding in een slaapkamer dient zonwerend te zijn. Verduisterende gordijnen zijn daarom ideaal om in een slaapkamer te hebben hangen. Wij hebben in onze slaapkamer naast verduisterende gordijnen in een lichte zandkleur ook houten jaloezieën in de slaapkamer hangen om de inkijk te verminderen. Ik vind het niet fijn om het gevoel te hebben dat iedereen de slaapkamer in kan kijken en dit was een perfecte oplossing. Het zorgt voor privacy en rust in de slaapkamer. Ook vind ik het erg mooi als gordijnen tot de grond hangen. De slaapkamer lijkt hierdoor optisch hoger.

Kleurgebruik

De laatste tip uit het lijstje “tips voor een sfeervolle en fijne slaapkamer” is een kleurtje op de muur. Net als in andere ruimtes in huis zorgt een kleur op de muur voor sfeer. Het is nog best lastig om een mooie kleur voor de slaapkamer te kiezen, maar toch zijn er erg veel kleuren te vinden die de slaapkamer heel mooi maken. Persoonlijk vind ik een zachte kleur of een aardetint wel heel fijn. Maar ook kleuren als donkerblauw, terra cotta en lichtgroen zijn populaire slaapkamerkleuren. En als je je beddengoed, je bedsprei en de slaapkamer decoratie hier ook op aanpast, dan kan het niet anders dan dat de slaapkamer meer sfeer en eenheid krijgt.

Extra tip: Verf het plafond in dezelfde kleur als de muur. Wij hebben dit op alle slaapkamers gedaan en zorgt voor nog meer sfeer en een prachtig geheel.

Welke kleuren vind jij het mooiste op de slaapkamer?

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *