Tuin inspiratie voor een grote tuin

Tuin inspiratie voor een grote tuin. Het inrichten van een tuin is helemaal nog niet zo gemakkelijk. Vooral als je een grote tuin hebt, met…

by 
Tuin inspiratie voor een grote tuin

Tuin inspiratie voor een grote tuin. Het inrichten van een tuin is helemaal nog niet zo gemakkelijk. Vooral als je een grote tuin hebt, met veel grond, kan het lastig zijn om de indeling te bepalen. Want ja, je wilt natuurlijk wel zo veel mogelijk uit je tuin kunnen halen. Op internet en in woontijdschriften vind je de mooiste inspiratie voor grote tuinen, maar wat ons vooral erg opviel was dat deze tuin vaak heel symetische ingedeeld zijn. Een stuk gras hier, een overkapping daar, en dan nog een gezellig zitje bij de openslaande deuren. Dit is natuurlijk geweldig mooi, maar bij het zien van de volgende inspirerende grote tuinen, weten we zeker dat je net wat meer out-of-the-box gaat denken.

Pergola

Tuin inspiratie voor een grote tuin

Bron // Bron

De klimplant “Blauwe regen” is prachtig! Eigenlijk zou deze mooie plant in iedere grote tuin te vinden moeten zijn. Hij bloeit vroeg in het jaar, maar ook haar bladeren zijn erg mooi. Daarnaast is het een perfecte plek om een overkapping of pergola nog mooier meer te maken.

Een hek in je tuin wordt vaak gediend als “poortje” naar de voordeur, maar hoe leuk is het om het ook te gebruiken in je tuin waarmee je aangeeft dat je een ander gedeelte van je tuin binnen treed. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin, een boomgaard of een bloementuin. Hierdoor krijgt je tuin ook gelijk meer diepte en status.

Tegels

Tuin inspiratie voor tuin

Bron // Bron

Wij zijn he-le-maal weg van dit looppad! De lichtpaarse bloemetjes passen perfect bij de tegels, waardoor het iets romantisch / sprookjesachtig heeft. Maar ook het hek op de tweede foto is heel sfeervol. Je zou hier ook heel gemakkelijk een schapenhek voor kunnen gebruiken. Dit is een hekwerk van houten palen die door middel van metaaldraad aan elkaar vast zitten.

Tuinhuisje

Tuin inspiratie voor grote tuin

Bron // Bron

Heb je toch een grote tuin, dan kun je ‘m extra benutten door er een leuk tuinhuisje neer te zetten. Dit is direct een heerlijk plekje om je in terug te trekken of door net wat langer van de zomer te kunnen genieten. Wij zijn verliefd op dit tuinhuisje, al vragen wij ons wel af of het geen optisch bedrog is. Zitten er wel echt muren aan dit tuinhuisje? Of zijn het alleen glazen deuren? Anyway, het ziet er in ieder geval heel knus uit!

Mooie decoratie grote tuin

grote tuin

Bron // Bron

Hout en rotan blijven een hele goede combinatie. Ook in grote tuinen. Het maakt je tuin knusser en gezelliger. Bij een grote tuin is het vaak wel aan te raden om grote meubels te plaatsen met leuke sierkussens voor de tuin. Dit geldt ook voor grote planten en bomen. Plaats een mooie grote boom in je zithoek. Dit staat heel chique en zorgt gelijk ook voor wat schaduw.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *