Een prachtige tuinkamer met doek of lamellen

Het is heerlijk om een tuin te hebben. En het is nog fijner om er zo veel mogelijk van te kunnen genieten. Tijdens de zomermaanden…

by 
Een prachtige tuinkamer met doek of lamellen
Prachtige tuinkamer

Het is heerlijk om een tuin te hebben. En het is nog fijner om er zo veel mogelijk van te kunnen genieten. Tijdens de zomermaanden wil je dan ook zo veel mogelijk in de tuin kunnen zitten. Te genieten van de zon, de natuur en tot rust te komen in jouw eigen kleine stukje Oase. Maar ook tijdens de zomeravonden kun je er heel fijn zitten. Vooral wanneer je een vuurkorfje hebt of mooie tuin verlichting, kan de zomeravond niet lang genoeg duren. Tenzij het natuurlijk fris begint te worden. Want wil je nog meer van de tuin genieten, dan is een tuinkamer wel echt een schitterende aanwinst. In een tuinkamer zit je als het ware altijd buiten, maar toch heb je een beschutte plek die je op jouw gewenste manier kunt afsluiten of overdekken. De verbinding tussen buiten en binnen is nog sterker, waardoor je nog meer uit jouw woning en tuin kunt halen. Maar welke soorten tuinkamers zijn er en wat zijn de mogelijkheden? Ik licht ze allemaal voor je uit.

Welke soorten tuinkamers zijn er

Er zijn verschillende soorten tuinkamers die ieder zijn eigen voordelen en eigenschappen hebben. De meest voorkomende tuinkamers zijn de volgende.

Houten tuinkamers

Houten tuinkamers zijn prachtig om te zien. Ze zorgen snel voor veel warmte en sfeer en passen bij veel verschillende soorten huistypes.

Glazen tuinkamers

Wil je graag zo veel mogelijk licht behouden, dan is een glazen tuinkamer heel schitterende keus. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium of PVC en voorzien van grote glazen panelen. Grote glazen tuinkamers kunnen er zelfs voor zorgen dat er een panoramisch uitzicht ontstaat.

Een prachtige tuinkamer met doek of lamellen

Een tuinkamer is heerlijk om zo veel mogelijk tijd door te brengen en van alle seizoenen te genieten. Maar is er toch te veel zon, dan kun je kiezen voor een tuinkamer met doek of een tuinkamer met lamellen.

Tuinkamer met doek

Bij een tuinkamer met doek wordt er een stuk doek geplaatst aan de bovenzijde van de ruimte. Dit doek zorgt voor schaduw en verkoeling wanneer de zon erg veel kracht heeft. Wanneer je voor een waterdicht PVC-doek kiest, zorgt het doek er ook voor dat je beschut zit wanneer het regent. Het voordeel van een tuinkamer met doek is dat je de hele jaar door van de tuinkamer kunt genieten en je het niet te veel afsluit. Hierdoor blijft er veel daglicht in de tuinkamer komen.

Tuinkamer met lamellen

Een tuinkamer met lamellen is voorzien van een lamellendak. Deze lamellen zijn meestal gemaakt van hout. Ze zorgen ervoor dat de tuinkamer een gezellige, stijlvolle sfeer krijgt, waardoor het aanvoelt als een hele fijne extra woonruimte. Bij Artino kun je kiezen voor lamellen van maar liefst 5 meter, waardoor het een prachtig geheel wordt. Daarnaast zijn er bij het aanschaffen van een tuinkamer met lamellen twee mogelijkheden, namelijk een volledig kunnen wegschuiven van het dak, waardoor je in de open lucht zit, of het kunnen draaien van de lamellen. In dit geval kun je de lamellen tot 140 graden laten draaien en kun je dus zelf spelen met het zonlicht en schaduw.

Hoe worden tuinkamers geïnstalleerd

Aanbouwtuinkamers

Tuinkamers worden meestal direct aan de woning vastgemaakt. Hierdoor ontstaat er een aangrenzende ruimte aan de woonkamer, waardoor de woning als het ware groter lijkt. Ook wordt hetzelfde interieur vaak doorgevoerd in de tuinkamer.

Vrijstaande tuinkamers

Een vrijstaande tuinkamer staat los van de woning. Deze tuinkamer kan worden gebruikt als gastenverblijf, thuiswerkplek of een ruimte voor hobby en ontspanning. Ze kunnen op verschillende plekken geplaatst worden en worden vaak gekozen, omdat ze voor meer privacy zorgen. Het is een heerlijke plek waar je het gevoel hebt lekker in de tuin te zijn, terwijl je je toch in een beschutte ruimte bevindt.

Modulaire tuinkamers

Modulaire tuinkamers zie je steeds vaker. Deze tuinkamers zijn erg flexibel en kunnen dan ook gemakkelijk worden opgebouwd en afgebroken. Hierdoor kunnen ze aangepast worden in verschillende groottes.

Andere soorten tuinkamers met doek of lamellen

Naast de houten of glazen tuinkamers, kun je ook kiezen voor een veranda of een serre. Een veranda is een overdekte ruimte dat ook meestal aan de woning grenst. Ze zijn vaak open aan de zijkanten, waardoor ze voor een fijne beschutte zitplek in de tuin zorgen. Een Serre is een glazen constructie. Het is te vergelijken met een kas waar je planten kunt kweken en waar een heel fijn klimaat kan ontstaan. Alleen wordt een serre vaak geen planten gekweekt en wordt het gebruikt als een mooie zitplek vol met zon en licht.

Sfeer en warmte geven aan de tuinkamer

Een tuinkamer kun je nog wat extra sfeer en warmte geven door er een warmtebron en mooie sfeerverlichting aan toe te voegen. Bij een warmtebron kun je denken aan het plaatsen van een tuinhaard of terrasverwarming. Dit zorgt voor directe warmte, wat vooral erg aangenaam is wanneer de avonden koeler beginnen te worden. Voeg er nog zacht licht aan toe door middel van lantaarns of LED-verlichting en je wilt niet meer weg uit jouw tuinkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *