Twee dagen in Parijs. Dit moet je doen!

Gelukkig kunnen we weer wat reisjes en vakanties plannen. Een paar jaar geleden ging ik voor het laatst naar Parijs en oh, wat zou ik…

by 

Gelukkig kunnen we weer wat reisjes en vakanties plannen. Een paar jaar geleden ging ik voor het laatst naar Parijs en oh, wat zou ik graag weer terug willen! De eerste keer was samen met mijn man. We hadden een heerlijk hotel, genoten van de stad en brachten natuurlijk een bezoek aan Disneyland Parijs. Sterker nog, we gingen twee dagen achter elkaar naar Disneyland. We waren veel te bang dat één dag te kort zou zijn. Achteraf viel het mee, maar hebben we wel optimaal van deze twee dagen genoten!

De tweede keer dat ik naar Parijs ging was samen met een vriendin. Een goedkoper hotel (we zouden toch niet veel op onze hotelkamer zijn), veel bezoekjes aan de bakkerijtjes en vooral veel shoppen! Een hele andere beleving van Parijs, maar ook dit stedentripje was GEWELDIG!

Het leek mij leuk om mijn ervaring met Parijs te bundelen in een soort van mini reisgidsje. Parijs is een prachtige stad, maar wat is het groot! Vooral als je er maar een paar dagen bent. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met must-sees voor twee dagen in Parijs.

DAG 1

Begin de eerste dag met een stukje cultuur. Waarschijnlijk hebben jullie allemaal wel eens van het Louvre gehoord. Dit paleis is enorm populair onder de toeristen, dus zeker een bezienswaardigheid die je niet over mag slaan. Het is vooral ook heel handig om mee te beginnen, omdat je vanaf het Louvre een perfecte wandeling richting de Champs-Élysées kan maken. Onderweg kom je namelijk door de prachtige Jardin des Tuileries. De Jardin des Tuileries is een grote paleistuin waar je je ogen uit kijkt. Met mooi weer kun je hier heerlijk in de zon zitten. Er zijn namelijk allerlei stoeltjes te vinden, waar je even op kan uitrusten.

Uiteindelijk kom je uit op de lange winkelstraat de Avenue de Champs-Élysees. De laatste keer dat ik in Parijs was heb ik hier erg goed kunnen winkelen. Je vindt hier namelijk allerlei soorten winkels, als bijvoorbeeld Louis Vuitton en Yves Saint Laurent. Maar ook winkels als Zara, H&M en natuurlijk Sephora (Whoehoe!). Vooral de Sephora heb ik meerdere malen bezocht. Oh, en nu je er toch bent moet je eigenlijk ook even een bezoekje brengen aan het patisserie restaurantje Laduree. Deze ken je misschien wel via Pinterest of Instagram en staat bekend om de heerlijke (maar dure) macarons. Je kunt ze er ook los kopen en laten verpakken in schattige kartonnen doosjes. So cute!

Zodra je uit gewinkeld bent wordt het tijd om richting de Eiffeltoren te gaan. Wij hebben zelf vlak bij de Eiffeltoren gegeten. Het restaurantje heette volgens mij Brasserie la tour Eiffel. We zagen alleen het puntje van de Eiffeltoren, maar toch voelde het wel heel leuk om zo dicht bij de Eiffeltoren te kunnen eten.

Na het eten is het tijd om dichter naar de Eiffeltoren toe te gaan. Je kan hier naar toe lopen door vanaf de Avenue de Champs-Élysées via de straat Avenue Marceau te lopen. Dit is ool een ideale route voor als je de Pont de l’Alma de bezoeken. Aan de andere kant van de rivier de Seine zie je de Eiffeltoren staan. In een kleine 10 minuten loop je vanaf dit punt langs de Seine richting de Eiffeltoren.

Ik heb zelf de Eiffeltoren ’s avonds bezocht en dit vond ik echt prachtig! De Eiffeltoren is heel mooi verlicht en ieder uur wordt hij extra mooi verlicht door allerlei flikkerende lichtjes. Zo mooi!

Maar ook vanaf de Eiffeltoren (ik ben tot de tweede verdieping gegaan) is Parijs adembenemend mooi. Je weet niet wat je ziet. Je kan zo ver kijken en door alle lichtjes wordt het een heel romantisch geheel.

DAG 2

We beginnen de dag natuurlijk met een Frans ontbijtje. Er zijn overal wel bakkerijtjes (Boulangerie) of schattige restaurantjes te vinden waar je stokbroodje, een croissantjes en een verse jus doorgangen kan bestellen. Mmm..! En ik kan jullie vertellen dat croissantjes echt zó lekker zijn! Die mag je daarom niet aan je voorbij laten gaan.

Een plekje waar ikzelf nog heel graag heen wil is Jardin du Luxembourg. Dit is een prachtig park waar je heerlijk kan picknicken en genieten van de prachtige natuur. Via Jardin du Luxembough loop je richting het kathedraal de Notre-Dame de Paris. De Notre-Dame kennen jullie waarschijnlijk allemaal wel van de film “De Klokkenluider van de Notre-Dame” en is vanaf Jardin du Luxembourg ongeveer een kwartiertje lopen. Na de brand zijn ze hem aan het renoveren. Ik heb geen idee of je hem daardoor nu goed kan bekijken. Ondertussen bevind je je trouwens op het eilandje in de Seine genaamd; Ile de la Cité.

Vanaf hier gaan we de Pont Neuf over. Dit is de oudste brug van Parijs en is echt een plaatje. Geniet ondertussen trouwens even van de prachtige omgeving terwijl je de wijk Le Marais binnenloopt. Dit schattige wijkje bevat veel mooie pandjes en gezellige eettentjes.

Als afsluiter van de dag kun je nog een bezoekje brengen aan het prachtige Sacré-Coeur. Dit grote paleis is onwijs indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Of een bezoekje brengen aan de wijk Montmarte. Hier kun je lekker eten en vind je de Moulin Rouge.

Ben je op zondag in Parijs, dan kan het zijn dat veel winkels gesloten zijn. Een grote tip is het winkelcentrum La Défense. Hier vind je onwijs veel winkels waar je je gerust een hele dag kan vermaken. Mocht je speciaal voor de mooie oude, Franse gebouwen naar Parijs zijn gegaan, dan kan het zijn dat je “La Défense” niets vindt. Dit gebied van Parijs is niet zo romantisch. Wolkenkrabbers, moderne gebouwen, maar wel genoeg winkels en restaurantjes om je een hele zondag te vermaken.

Heb je besloten om nog een dagje extra te blijven, dan moet je echt naar Disneyland Parijs gaan. Dit betoverende park moet je een keer in je leven bezocht hebben.

BEN JIJ AL EENS IN PARIJS GEWEEST?

Ben je op zoek naar leuke uitstapjes die niet zo veel geld kosten? Kijk dan eens bij deze goedkope kinderuitstapjes.

5 comments

  1. Heerlijk, Parijs! Te lang niet geweest, maar als alles goed gaat, ga ik eind april. Ik kom ook graag in het Jardin du Luxembourg en de wijk rondom de Eiffeltoren, waar je prachtige gebouwen vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *