Verschillende soorten raamfolie

Veel licht in huis is natuurlijk prachtig. Vooral tijdens het voorjaar is het heerlijk om de zonnestralen naar binnen te zien schijnen. Maar wat als…

by 

Veel licht in huis is natuurlijk prachtig. Vooral tijdens het voorjaar is het heerlijk om de zonnestralen naar binnen te zien schijnen. Maar wat als je toch wel graag veel zonlicht naar binnen wilt halen en tegelijkertijd niet zo veel inkijk wilt hebben? Daarvoor kun je raamfolie van www.raamfolieonline.nl voor gebruiken. Raamfolie is een relatief goedkope manier om een andere look aan de ramen te geven. Het is gemakkelijk aan te brengen, geschikt voor alle soorten glazen ramen en ook weer gemakkelijk te verwijderen. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en motieven en heeft iedere raamfolie weer een andere eigenschap. Zo is er zelfs raamfolie dat gemaakt is van stof dat erg doet denken aan linnen. Hierdoor is raamfolie niet alleen heel functioneel is, maar ook veel mooier dan de raamfolie van een aantal jaren geleden. De meest voorkomende soorten raamfolie heb ik onder elkaar gezet.

Anti inkijk folie

De raamfolie die je waarschijnlijk al wel kent is de anti inkijk folie. Deze folie is bedoeld om de inkijk te verminderen zonder dat je het zonlicht blokkeert. Vooral in een hal wordt deze raamfolie vaak toegepast. Hier wil je toch het zicht naar binnen wat verminderen, maar wil je juist niet dat het een donkere ruimte wordt. Daarnaast wordt deze folie ook vaak gebruikt in badkamers. Anti inkijk folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dichtheid en motieven.

Verduisterende raamfolie

Verduisterende raamfolie wordt gebruikt om een ruimte te verduisteren. De folie wordt aangebracht op het raam en blokkeert de zon volledig. Er zijn hiervan twee verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk verduisterende folie die voor 100% verduisterend is en folie die voor 1% licht doorlatend is. Dit betekent dat er maar een klein beetje zonlicht doorheen komt. Beide soorten verduisterende raamfolie worden vaak toegepast op kleine ramen in een slaapkamer, waarvoor raamdecoratie niet passend is.

Zonwerende folie

Een raamfolie dat erg lijkt op verduisterende raamfolie is zonwerende folie. Deze folie is bedoeld om de warmte van de zon tegen te houden door het zonlicht te blokkeren. Tijdens de zomermaanden zorgt deze folie er voor dat het in de ruimte koeler blijft. Het is verkrijgbaar in verschillende dichtheid en verschillende kleuren. Naast dat het in huis vaak wordt gebruikt, wordt zonwerende raamfolie ook vaak op autoruiten aangebracht.

Squid raamfolie

Een hele stijlvolle raamfolie dat een upgrade aan de ruimte kan geven is Squid raamfolie. Deze raamfolie is gemaakt van stof, waardoor het een luxe en warme uitstraling geeft. Mocht je een badkamer hebben met daarin een groot raam, dan is Squid raamfolie uitermate geschikt om de inkijk te verminderen, het zonlicht naar binnen te laten en de badkamer een chique sfeer te creëren. De Squid raamfolie is verkrijgbaar in een aantal prachtige tinten.

2 comments

  1. Ik heb ooit uit een strook raamfolie (gewoon van Action) Amsterdamse huisjes geknipt. Die zitten al jaren op mijn keukenraam. Ook erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *