Verschillende soorten zonwering voor aan de buitenzijde van de woning

Verschillende soorten zonwering voor aan de buitenzijde van de woning Het moment dat de eerste zonnestralen weer naar binnen schijnen is erg fijn. De woonkamer…

by 
Zonwering

Verschillende soorten zonwering voor aan de buitenzijde van de woning

Het moment dat de eerste zonnestralen weer naar binnen schijnen is erg fijn. De woonkamer lijkt tot leven te komen en op de wanden ontstaat er een prachtig licht. En toch kan het tijdens de zomer iets te zonnig worden. Je wilt de zon een beetje weren of zelfs de warmte van de zon blokkeren om het in huis zo koel mogelijk te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordige verschillende soorten zonwering die je aan de woning kan (laten) bevestigen. De meest populaire soorten zonwering voor aan de buitenzijde van de woning heb ik onder elkaar gezet.

Rolluiken

Rolluiken zijn er al heel wat jaren. Ze worden aan de buitenzijde van de woning bevestigd boven raamkozijnen, maar ook boven deurkozijnen. Ze kunnen zowel handmatig als elektrische worden bediend en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kun je de kleur goed afstemmen op de woning om het aanzicht zo mooi mogelijk te houden. Wat ook een groot pluspunt van rolluiken is is dat het luid werend is en kan beschermen tegen inbraak. Mocht je niet zo bekend zijn met rolluiken, dan zou je bijvoorbeeld een bij Ruiter zonwering kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Zonneschermen

Ook zonneschermen zijn al jaren erg populair. Ze worden toegepast op verschillende soorten woningen en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je laat ze gemakkelijk uitschuiven doormiddel, waardoor de tuin of balkon een hele gezellige uitstraling krijgen. De bediening van een zonnescherm kan zowel handmatig als elektrisch en doordat een zonnescherm voor veel schaduw zorgt, warmte de lucht in huis een stuk minder snel op.

Screens

Wij hebben aan de voorkant van onze woning aan de buitenzijde screens laten plaatsen en dit is voor ons één van de beste investeringen geweest. Een screen is niet alleen een hele goede zonwering, maar het zorgt er ook voor dat de warmte buiten blijft. Het is gemaakt van een zonweringsmateriaal die de warmte van de zon blokkeert. Hierdoor hou je nog meer warmte tegen dan wanneer je zonwering aan de binnenkant van de woning plaatst. Wij hebben gekozen voor elektrische screens, maar je zou ook screens kunnen aanschaffen die je met de hand dient te bedienen. Echter zijn deze meestal wel aan de buitenzijde van het huis te bedienen.

Luifels

Een luifel lijkt erg veel op een zonnescherm. Luifels worden boven ramen, deuren en terrassen geplaatst en hebben als voordeel dat ze niet alleen zon tegenhouden, maar ook bescherming bieden tegen regen.

Markiezen

Markiezen zijn van die leuke gebogen zonneschermen die je vaak bij winkelpanden ziet. Ze hebben een Oud-Hollandse uitstraling en stralen luxe uit. Ook bij woningen staan markiezen erg mooi. Wanneer de woning een paar kleine ramen naast elkaar heeft, staat het prachtig. Het zorgt gelijk voor een karakteristieke sfeer. Ze zijn in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar.

Buitenjaloezieën

Jaloezieën zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze houden zonlicht tegen, ze verminderen het zicht naar binnen toe en ze hebben een hele luxe uitstraling. Maar wist je dat er tegenwoordig ook buitenjaloezieën bestaan? Dit zijn jaloezieën die aan de buitenkant van de woning bevestigd worden. Doordat ze aan de buitenkant de zon tegenhouden wordt de warmte nog extra geblokkeerd, waardoor het in huis een stuk koeler blijft. Buitenjaloezieën hebben een prachtige chique uitstraling en kunnen gemakkelijk gesteld worden, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel zonzicht je naar binnen wilt laten schijnen..

Zonwering aan de binnenkant van de woning

Het voordeel van zonwering aan de buitenzijde van de woning is dat het veel warmte tegenhoudt. Dit kan tot wel 90% van de warmte zijn. Maar wil je toch graag zonwering aan de binnenzijde van de woning plaatsen, dan zijn hier ook verschillende mogelijkheden in. Denk aan rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en verduisterende gordijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *