Voorkom afvoerproblemen in de badkamer met deze 4 handige tips!

Er is niets vervelender dan de wanneer je voor de onaangename verrassing staat van een verstopte afvoer. Een verstopping in de badkamer kan voor veel…

by 
Schone badkamer

Er is niets vervelender dan de wanneer je voor de onaangename verrassing staat van een verstopte afvoer. Een verstopping in de badkamer kan voor veel overlast zorgen. Van een riool verstopt tot een gootsteen die niet meer doorloopt, het kan veel frustratie veroorzaken. Gelukkig hoeft een verstopping niet lang te duren en zijn er een aantal eenvoudige tips die je kunt volgen om de afvoerproblemen te voorkomen. In dit artikel delen we vier handige tips om ervoor te zorgen dat je afvoer altijd vrij blijft.

Gebruik een zeefje

Een van de meest voorkomende oorzaken van afvoerproblemen in de badkamer is het ophopen van vuil, haren en ander afval in de afvoer. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om een zeefje te gebruiken in de gootsteen en in de douche. Dit kun je gewoon plaatsen op de afvoer. Hierdoor voorkom je dat vuil en haren in de afvoer terechtkomen en deze kunnen blokkeren. Je kunt het zeefje gemakkelijk legen en weer terug plaatsen, hierdoor zorg je ervoor dat je geen last gaat hebben van een verstopt riool.

Spoel regelmatig door met heet water

Een eenvoudige manier om afvoerproblemen te voorkomen is door regelmatig heet water door de afvoer te spoelen. Dit helpt om vetresten en ander afval weg te spoelen en voorkomt dat ze zich ophopen en verstopping veroorzaken. Daarnaast helpt het hete water ook om eventuele al aanwezige verstoppingen los te maken en door te spoelen. Door dit regelmatig te doen, kun je voorkomen dat je de gootsteen ontstoppen moet.

Gebruik afvoerreiniger

Als er toch afvoerproblemen optreden, kan het gebruik van een afvoerreiniger een goede oplossing zijn. Deze reiniger lost vetresten en andere vuil ophopingen op en kan helpen om een verstopte afvoer weer vrij te maken. Zorg er wel voor dat je een afvoerreiniger gebruikt die geschikt is voor het type afvoer dat je hebt, om schade aan de leidingen te voorkomen. Door regelmatig afvoerreiniger te gebruiken, kun je voorkomen dat je te maken krijgt met een riool verstopt.

Schakel een professional in

Als je regelmatig last hebt van afvoerproblemen, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen. Een loodgieter kan de oorzaak van de problemen achterhalen en deze oplossen, zodat je geen last meer hebt van een verstopte afvoer. Daarnaast kan een loodgieter ook advies geven over hoe je afvoerproblemen in de toekomst kunt voorkomen, zodat je er niet steeds mee geconfronteerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *