Waar moet je op letten bij het huren van een container?

We wonen nu 8 jaar in onze woning. Het is een heerlijk huis waar we destijds veel energie in gestoken hebben. De woning was namelijk…

by 

We wonen nu 8 jaar in onze woning. Het is een heerlijk huis waar we destijds veel energie in gestoken hebben. De woning was namelijk helemaal leeg. Er zat alleen een oud keukenblokje in, een oud toilet en een verouderde badkamer. Ook de tuin was meer een jungle dan een leefbare tuin, waardoor we de handen flink uit de mouwen hebben moeten steken. En met succes! Na een paar maanden was onze woning precies zoals wij gehoopt hadden. De tuin daarentegen was eigenlijk nog erger geworden. Het was letterlijk een grote puinhoop geworden. Maar gelukkig vonden we hier een perfecte oplossing voor, namelijk een vuilcontainer huren.

Het huren van een container gaat heel gemakkelijk, maar toch zijn er een paar zaken waar je aan moet denken voordat je een container laat bezorgen. Ik heb ze onder elkaar gezet.

Waar moet je op letten bij het huren van een container

 1. Welke soorten vuilcontainers zijn er
 2. De afmeting van de huurcontainer
 3. De prijs van de huurcontainer
 4. Extra kosten voor het bezorgen en ophalen van de container
 5. De huurperiode
 6. Is er een vergunning nodig?
 7. Is de container verzekert?
 8. Is de container veilig en zonder gebreken?

1. Welke soorten vuilcontainers zijn er

Bij een vuilcontainer huren is het belangrijk om van tevoren te gaan kijken wat voor container je wilt laten bezorgen. Er zijn namelijk verschillende soorten containers.

 • Een container voor tuinafval
 • Een container voor bouw- en sloopafval
 • Een container voor hout
 • Een container voor puin, beton, tegels en bestrating
 • Een container voor grofvuil
 • Een container voor grond

Bestel de juiste container om te voorkomen dat je de verkeerde container hebt en moet bijbetalen voor het verkeerde afval.

Een container voor tuinafval

Een container voor tuinafval huur je wanneer je aan de slag gaat in de tuin. Vooral in het voorjaar wanneer struiken en bomen gesnoeid moeten worden is het handig om dit tuinafval direct in een container te kunnen doen. Echter is deze container niet bedoeld voor grond en graszoden. hiervoor een een andere soort container te huren, namelijk een container voor grond.

Een container voor bouw- en sloopafval

Wanneer je bouw- of sloopwerkzaamheden verricht hebt ik de woning dan blijft er vaak veel bouwafval over. Het handige aan de container voor bouw- en sloopafval is dat je deze kan gebruiken voor gemengd afval. Denk bijvoorbeeld aan metalen, zand, hout, kunststof en ander sloopafval. Tijdens een verbouwing is deze container eigenlijk onmisbaar. Dat hebben wijzelf ook ervaren. Daarnaast is het ook leuk om te weten dat dit soort afval voor 90% weer door Afval.nl wordt hergebruikt. En dat is natuurlijk weer heel goed voor het milieu. Denk er alleen wel aan dat je geen chemisch afval in de container voor bouw- en sloopafval doet.

Een container voor hout

Naast een bouw- en sloopafval container is het wellicht ook fijn om een container voor hout te huren. Vooral als je veel aan het slopen bent kan er veel houtafval ontstaan. Denk aan houten kozijnen, houten deuren, oude meubels of houten raamwerken. Ga je een boom omzagen of weghalen, dan kun je een container voor hout hier ook erg goed voor gebruiken. Hout is best zwaar, maar door het in een container voor houtafval te doen heb je er geen omkijken meer naar. Laminaat en geïmpregneerd hout mag helaas niet in deze container.

Een container voor puin, beton, tegels en bestrating

Tegels, dakpannen, beton en puin kun je in een speciale container voor puin, beton, tegels en bestrating doen. Het voordeel van deze container is dat hij een stuk goedkoper is dan de container voor sloopafval.

Een container voor grofvuil

Heb je veel spullen die niet meer naar de Kringloopwinkel kunnen, maar gewoon echt weg kunnen, dan kun je hiervoor een container voor grofvuil huren. Deze container is bedoeld voor oude meubels, huisraad, matrassen, apparatuur en ander grof huishoudelijk afval. Let er wel op dat verf, accu’s en elektrische apparaten niet in deze container thuis horen.

Een container voor grond

Zoals ik al vertelde is een container voor tuinafval niet bedoeld voor grond en graszoden. Hiervoor is een speciale container voor grond te huren. Grote hoeveelheden zand, klei, graszoden zijn erg zwaar en daarom kan het niet in een container voor tuinafval. Gooi alleen geen vervuilde grond en wortels in deze container.

2. De afmeting van de huurcontainer

Vuilcontainers zijn te huren in verschillende formaten. Het is belangrijk om goed in te schatten hoe groot de container moet zijn. Er zijn regels voor wat betreft de hoeveelheid afval er in de container gedaan mag worden. Het afval mag namelijk niet te ver boven de rand van de container uitsteken.

Daarnaast is het ook niet verstandig om een te grote container te huren. Deze zijn duurder en nemen veel meer ruimte in beslag.

3. De prijs van de huurcontainer

Er zijn verschillende bedrijven die vuilcontainers verhuren. Vergelijk de prijzen van de aanbieders om tot een goede huurprijs te komen.

4. Extra kosten voor het bezorgen en ophalen van de container

Er zijn bedrijven die voor het bezorgen en ophalen van de container extra kosten rekenen. Controleer of dit ook bij jouw aanbieder het geval is.

5. De huurperiode

Soms is het handig om een container voor een lange periode te huren. Vooral als je midden in een verbouwing zit. Ga na wat de huurperiode van de container is. het kan namelijk best zo zijn dat je de huurperiode overschrijd en extra moet betalen.

6. Is er een vergunning nodig?

Vraag na bij de gemeente of er voor het huren van een container op jouw locatie een vergunning noodzakelijk is. De kans is klein, maar het is toch wel verstandig om dit even te controleren.

7. Is de container verzekert?

Wanneer je een container huurt kan het zijn dat deze verzekert dient te worden door het verhuurbedrijf. Hiervoor kunnen extra kosten in rekening gebracht worden. Vraag dit van tevoren na.

8. Is de container veilig en zonder gebreken?

Het huren van een vuilcontainer kan bij verschillende verhuurbedrijven. Maar het ene bedrijf is het andere niet en daarom is het belangrijk om de container te beoordelen of veiligheid. Is hij niet kapot? Steken er geen gevaarlijke stukken uit? En kun je op een veilige manier het afval in de container doen? Zo niet, bespreek dit dan met de verhuurder.

Onze ervaring met het huren van een vuilcontainer

Tijdens onze verbouwing zat ik na een aantal weken toch wel flink met mijn handen in het haar. Het huis was onleefbaar, maar kon weer opgebouwd worden. En onze tuin stond vol met bouw- en sloopafval. Ik kon mij op dat moment even niet meer voorstellen dat het nog goed ging komen. Totdat mijn vader met het idee van een vuilcontainer kwam. We bestelde een container, hij werd door een vrachtwagen naast ons huis geplaatst en na de afgesproken huurperiode werd hij weer opgehaald. De afspraken die we gemaakt hadden waren helder en we hadden er verder geen omkijken meer na. Wel zo fijn als je druk bezig bent met een verbouwing en al genoeg aan je hoofd hebt. Ik kan het huren van een container daarom iedereen aanraden die met een grote klus bezig gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *