Waar moet je rekening mee houden als je een roadtrip gaat maken

Het lijkt me geweldig om eens een roadtrip te maken. De auto in te stappen en vervolgens gewoon gaan kijken welke plekjes je tegen gaat…

by 

Het lijkt me geweldig om eens een roadtrip te maken. De auto in te stappen en vervolgens gewoon gaan kijken welke plekjes je tegen gaat komen. Nou ja, “gewoon gaan” is misschien niet helemaal handig. Want als je een roadtrip gaat maken is toch wel verstandig om voorbereid de weg op te gaan. Niet alleen om te voorkomen dat je niets vergeet, maar ook om zo veel mogelijk uit de roadtrip te kunnen halen.

Plan globaal de route

Het is misschien niet helemaal wat je wilt, maar toch is het aan te raden om alvast te kijken waar je tijdens de route kan overnachten. Het kan namelijk best veel tijd kosten om een hotel of Airbnb te boeken, waardoor je minder kunt genieten van de roadtrip.

Verzekering

Het is belangrijk om de roadtrip in een goede, veilige auto te maken. Maar vergeet ook niet om een autoverzekering af te sluiten. Dit is in Nederland verplicht. De autoverzekering kun je uitbreiden met bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland.

Water

Iets wat eigenlijk nog wel het allerbelangrijkste is wanneer je met de auto weg gaat is het meenemen van een drinkwater. Hiervoor kun je een watertank gebruiken. Je weet maar nooit waar je terecht komt. Misschien krijg je pech onderweg. En het drinken van water is natuurlijk enorm belangrijk! Zelfs als je bijvoorbeeld alleen maar een paar dagen naar Parijs gaat. Een watertank is gemakkelijk mee te nemen en bevat tussenschotten, zodat het water niet gaat klotsen. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een vuilwatertank. Dit is aan te raden wanneer je voor een lange tijd een roadtrip gaat maken. Een “vuilwatertank caravan” is speciaal ontwikkeld voor caravans, maar is ook perfect om mee te nemen tijdens een autoreis. De tank is namelijk gemaakt van reukdicht materiaal, waardoor je er geen overlast van zult hebben.

Voedsel

Om optimaal van de roadtrip te genieten is het wel heel fijn als je ook een goed gevulde koelbox bij je hebt. Door lekkere hapjes en drankjes voor onderweg mee te nemen, zal je nog meer genieten tijdens de vakantie!

Dekens

Net als drinkwater in een watertank is het ook belangrijk om dekens mee te nemen. Natuurlijk heb je ook kleding meegenomen, maar toch is een deken eigenlijk onmisbaar. Heb je pech onderweg en moet je lang wachten totdat er hulp komt, dan moet je er niet aan denken om te verkleumen van de kou. Daarnaast is een deken ook erg lekker als je even een dutje wilt gaan doen of helaas geen slaapplek hebt kunnen vinden. Ben je benieuwd hoeveel kleding en wat voor kleding je het beste mee kan nemen als je op reis gaat? Lees dan het artikel “Hoeveel kleding mee op vakantie“. Dan zit je altijd goed!

Navigatie

Een navigatie is handig om langs de mooiste plekjes aan de kust of schattige dorpjes te komen. Misschien kom je onverwachts wel een leuke pluktuin tegen. Heb je geen navigatiesysteem in je auto zitten, gebruik dan de app “Maps.me”. Voordat je gaat vertrekken kun je de routekaarten downloaden, zodat je data er niet door heen gaat.

Paspoort en contant geld

Neem je paspoort en contant geld mee. Helemaal als je ver naar het buitenland gaat. Je komt misschien langs dorpjes waar je niet zo gemakkelijk geld kan pinnen en dan is het wel zo handig om wat contant geld op zak te hebben.

Camera

En tenslotte neem je natuurlijk je camera mee. Vooral als je met je liefje, kinderen of met je beste vriendin gaat. Maak zo veel mogelijk foto´s en video´s, zodat je straks kan nagenieten van het avontuur. Eventueel zou je na de roadtrip ook nog een fotoboek kunnen laten maken. Ook altijd leuk om nog eens door heen te bladeren.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *