Waarom een houtlook PVC-vloer niet van echt te onderscheiden is

De PVC-vloer is de laatste jaren erg populair geworden. De reden hiervan is dat het er tegenwoordig erg mooi uitziet en ook vaak niet van…

by 
Houtlook PVC

De PVC-vloer is de laatste jaren erg populair geworden. De reden hiervan is dat het er tegenwoordig erg mooi uitziet en ook vaak niet van echt hout te onderscheiden is. Houtlook PVC ziet en voelt aan als een echte houten vloer, maar het heeft als voordeel dat het goedkoper dan hout is en er vrijwel geen onderhoud nodig is. Maar hoe kan het dat een houtlook PVC-vloer niet van echte houten vloer te onderscheiden is? Ik heb een aantal redenen onder elkaar gezet.

Realistische houtprint

Tegenwoordig worden PVC-vloeren gedrukt met een print van zeer gedetailleerde houtpatronen. Deze zien er erg natuurlijk uit en zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. De prints bevatten nerven, knoesten en kleurvariaties die ook bij echte houten vloeren te zien zijn.

Textuur

De nerven en knoesten die op de PVC-vloer zijn geprint zijn niet alleen zichtbaar, maar ook te voelen. Hierdoor worden ze nog realistischer. Wel kun je er voor kiezen hoeveel nerven en knoesten je in de PVC-vloer wilt laten terugkomen. Er zijn veel verschillende soorten PVC-vloeren. Van mooie bruine vloeren tot aan donkere vloeren.

Kleurechtheid

De kleuren die op de PVC-vloeren worden geprint zijn niet alleen heel erg realistisch, maar blijven ook de kleur behouden. Ze vervagen niet en verkleuren niet door de zon. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veel verschillende kleurtinten die ook verwerkt zitten in echte houten vloeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld licht eikenhout maar ook donker walnoothout.

Plank grootte

Het formaat van de PVC “planken” hebben hetzelfde formaat als echte houten planken. Zowel de lengte als de breedte zijn hetzelfde.

V-groef

Om ervoor te zorgen dat de aansluiting van de PVC planken niet van echte houten planken te onderscheiden zijn, worden er v-groeven in gemaakt. Hierdoor krijgt het dezelfde aansluiting als bij houten vloeren. Ook worden PVC-vloeren naadloos gelegd, waardoor je geen naden en voegen ziet.

Gemakkelijk te onderhouden

Houten vloeren moet je blijven verzorgen en onderhouden. Na een aantal jaren dien je de houten vloer op te schuren en te lakken om ‘m weer helemaal mooi te krijgen. Bij PVC is dit niet nodig. Het behoud de kleur, de textuur en blijft er jarenlang mooi uitzien.

Afwerking

De afwerking van houten vloeren wordt bij het produceren van PVC-vloeren zo goed mogelijk nagebootst. Er wordt hierbij rekening gehouden met matte en glanzende afwerking. Door deze combinatie goed te maken ontstaat er een prachtige houtlook die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Houtlook vloer

Voordelen van een houten PVC-vloer

Vergeleken met echte houten vloeren heeft een houten PVC-vloer nog een aantal voordelen. De meest belangrijke voordelen heb ik op een rijtje gezet.

Houtlook PVC-vloeren zijn:

Gemakkelijk te onderhouden. Je hebt geen schuurmachine nodig, geen speciale beits of oliën. Door de vloer regelmatig schoon te maken met schoonmaakmiddel zorg je ervoor dat de vloer mooi blijft.

Stijlvast. PVC-vloeren zijn vaak erg sterk en goed bestand tegen slijtage, deuken en krassen.

Relatief goedkoop. Houtlook PVC is een stuk goedkoper dan echte houten vloeren. Bij verkopers als outletpvc.com kun je verschillende soorten, kleuren en prijsklassen vinden. Het leggen van de vloer kost daarnaast niet veel tijd en er is ook geen specialist voor nodig.

Duurzaam. PVC-vloeren zijn duurzaam. Ze hebben een lange levensduur en hoeven in principe niet vervangen te worden. Ook worden deze vloeren vaak gemaakt van gerecyclede materialen. Bij houten vloeren worden bomen gekapt, wat meer invloed heeft op het milieu.

Vochtbestendig. Houtlook PVC-vloeren zijn vochtbestendig. Er ontstaan geen watervlekken en het is sterk genoeg om een flinke hoeveelheid vocht te weerstaan. Ze worden dan ook vaak gelegd in keukens en in badkamers.

Verschillende kleuren en soorten. Aangezien de vloeren geprint worden is het mogelijk om vele verschillende soorten, kleuren en texturen na te maken. Hierdoor kun je de vloer goed afstemmen op de rest van het interieur.

Gemakkelijk te installeren. Door middel van een kliksysteem kun je PVC-vloeren gemakkelijk leggen. Je hebt er vrijwel geen gereedschap voor nodig.

Zacht materiaal. PVC voelt zacht aan. Het loopt prettig en het is geluiddempend. PVC zie je daarom ook steeds meer terug als traptreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *