Waarom je vouwgordijnen zou moeten aanschaffen

Tegenwoordig heeft iedereen wel wat voor zijn of haar ramen hangen, niet alleen om de privacy te waarborgen, want niet iedereen kan naar binnen kijken,…

by 
Zonwering

Tegenwoordig heeft iedereen wel wat voor zijn of haar ramen hangen, niet alleen om de privacy te waarborgen, want niet iedereen kan naar binnen kijken, maar ook bijvoorbeeld om de zon buiten te houden. Als je de zon buiten houd, kunnen je meubels namelijk ook een stuk minder snel verkleuren. Maar je hebt veel verschillende soorten dingen die je voor je raam kan hangen, hier is een vouwgordijn er één van. Hieronder vertellen we je w3aarom je vouwgordijnen zou moeten aanschaffen.

Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn is een gordijn die niet op een traditionele manier open gemaakt kunnen worden, door ze bijvoorbeeld naar links of naar rechts te schuiven, maar door ze op een horizontale manier naar boven te trekken door middel van een koortje. Meestal is een rolgordijn gemaakt van een stofsoort.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een vouwgordijn zou moeten kiezen, zo maakt het niet uit wat voor soort interieur je hebt, je kunt altijd wel rolgordijnen vinden die passen bij hoe jouw huis eruit ziet. Ook zijn ze een stuk efficiënter als het gaat om ruimte, normale gordijnen hangen altijd wel in de weg, maar de rolgordijnen kun je helemaal oprollen waardoor ze geen ruimte meer in beslag nemen. Je hebt ook de optie om te kiezen voor vouwgordijnen die wel iets van licht doorlaten, en vouwgordijnen die dat niet doen. Ook zijn de meeste vouwgordijnen makkelijk schoon te houden aangezien veel soorten stof eenvoudig in de wasmachine gedaan kunnen worden.

Hoe installeer je op een juiste manier een vouwgordijn?

Voordat je een vouwgordijn kan gaan installeren, moet je er nog eentje aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld op zonenscherm.nl. Ze hebben daar veel verschillende vouwgordijnen in allerlei maten, dit is belangrijk, want niet ieder raam waar je het vouwgordijn voor gaat hangen heeft dezelfde afmetingen. Ook moet je rekening houden met het feit dat je vouwgordijnen hebt die met een motor naar boven en naar benden kunnen worden bediend, maar ook met de hand. Je wilt bij het installeren van een vouwgordijn dat alles goed recht hangt en dat het gordijn niet langs de zijkant van de muur schraapt. Ook moet je er voor zorgen dat er genoeg ruimte is om aan het koord te kunnen trekken zodat de bediening van het vouwgordijn eenvoudig kan verlopen. Houdt ook rekening met het lichtinval van buiten bij de plaatsing. 

One comment

  1. Ik heb ze ook ooit gehad maar ik ben overgestapt op plissegordijnen. Dat vind ik net iets strakker. Voordeel van vouwgordijnen is wel dat je ze vrij makkelijk zelf kunt maken als je een leuk stofje tegen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *