Waarom klamboes er voor zorgen dat je gezonder blijft

Niemand wilt natuurlijk ziek worden, de ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere. Gezond blijven heeft natuurlijk met heel veel verschillende soorten factoren…

by 
Vierkante klamboe

Niemand wilt natuurlijk ziek worden, de ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere. Gezond blijven heeft natuurlijk met heel veel verschillende soorten factoren te maken, naast gezond eten en genoeg bewegen kunnen andere dingen er ook aan bijdragen. Je denkt er misschien niet aan als eerste, maar klamboes kunnen ook bijdragen aan de gezondheid. Hieronder bespreken we waarom dit zo is en voor wie klamboes kostbaar zijn.

Malaria

Een hele belangrijke ziekte die je buiten de deur houdt is malaria. Malaria wordt namelijk over het algemeen overgedragen door muggen. Je hoeft maar geprikt te worden door een mug die besmet is en je zult er last van krijgen. Malaria is geen prettige ziekte om te krijgen, je krijgt er veel last van.

Andere ziektes

Natuurlijk is malaria de meest bekende ziekte als je denkt aan muggen die ziektes overdragen, maar ze kunnen ook andere dingen met zich meebrengen waar je niet bepaald blij van wordt. Zo hebben ze soms ook de ziekte denguekoorts bij zich, waar je liever ook niet mee besmet wordt.

Voor wie?

Maar voor wie zijn deze klamboes nou eigenlijk? In principe is het antwoord, voor iedereen. Je weet maar nooit wat voor een ziekte een diertje die je bijt of steekt bij zich heeft, en je wilt er eigenlijk ook niet achter komen. Maar het is vooral voor de kwetsbare doelgroep heel erg van belang, bijvoorbeeld mensen met een laag immuunsysteem. Ook voor mensen die veel op reis gaan is een klamboe heel erg belangrijk, zeker in landen buiten Europa is de kans erg groot dat je een ziekte oploopt van een steek of bijt van een beestje. Mocht je op zoek zijn naar een klamboe voor in je huis, kijk dan eens bij https://www.bambulah.com/nl/vierkante-klamboes/.

Naast bewegen en sporten zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om en voor te zorgen dat je gezond blijft. Zo kan het aanschaffen van een klamboe van meerwaarde zijn, sommige insecten, vooral muggen, kunnen ziektes bij zich dragen die ze kunnen doorgeven door middel van te steken of te bijten. De meest voorkomende ziekte is toch wel malaria onder de muggen, maar deze beestjes kunnen ook andere ziektes doorgeven zoals denguekoorts. Van geen een wordt je echt blij. Vooral voor de kwetsbare doelgroepen zijn de klamboes van belang, maar in principe voor iedereen. Ook als je veel op reis gaat, vooral naar landen buiten Europa, is een klamboe erg belangrijk.

One comment

  1. Sowieso zijn klamboes soms gewoon heel leuk. Ik had er een voor mijn dochter toen ze klein was. Gewoon tegen de huis- tuin- en keuken-muggen. We hadden er allerlei glitters en bloemetjes op genaaid. Dat stond zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *