Waarom tegels in principe in elke ruimte passen

Ben je van plan om je woning te voorzien van een heel andere stijl of wil je de nieuwe woning die je hebt aangekocht mooi…

by 
Tegels in de woonkamer
Tegels in de woonkamer

Ben je van plan om je woning te voorzien van een heel andere stijl of wil je de nieuwe woning die je hebt aangekocht mooi inrichten? In beide gevallen moet je natuurlijk veel aandacht aan de vloer besteden, want het type vloer draagt veel bij aan het interieur. Tegelijkertijd heeft de vloer ook een praktische functie. Vrijwel iedereen neemt tegels in huis voor de badkamer en minder snel tegels in de woonkamer. Maar tegels passen in principe bij elke ruimte en in dit artikel leggen we uit waarom. 

Eenvoudig te onderhouden

De vloer is de plek die het meest met viezigheid te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan broodkruimels na het eten, maar ook een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Misschien wil je wat koffie pakken, maar laat je het kopje bijvoorbeeld vallen. Als je vloerbedekking hebt, dan is het lastig om die vlek eruit te halen. Tegels hebben echter een harde oppervlakte en daardoor zijn ze eenvoudig te reinigen. Dit geldt zeker voor terrazzo tegels. Het is dan ook erg praktisch om tegels in de woonkamer of hal te plaatsen.

De duurzaamheid staat centraal

Tegenwoordig is het ook van belang om veel aandacht aan duurzaamheid te besteden, aangezien de klimaattransitie in volle gang is. Hoe langer je producten en spullen kunt gebruiken, hoe beter dit is voor het klimaat en natuurlijk ook voor je portemonnee. Tegels worden gezien als een van de duurzaamste vloertypes. 

Dit geldt zeker voor mensen die tegels van hoge kwaliteit in hun woning plaatsen. Je kunt de meeste tegels bovendien combineren met vloerverwarming en op die manier ben je dubbel-milieubewust bezig. 

Geen angst voor vochtschade

Veel vloeren zien er in het begin prachtig uit, maar dit kan na verloop van tijd veranderen. De meeste vloeren kunnen niet heel goed tegen vocht en dat zie je na een tijdje ook aan de vloer. Misschien laat je bijvoorbeeld een glas water vallen en ruim je die niet op tijd op. Dan ziet je vloer er niet meer mooi uit en helaas is vochtschade ook blijvend. 

Een modieuze uitstraling 

Een vloer van tegels is niet alleen praktisch, maar tegelijkertijd modieus. Je kunt tegels namelijk in verschillende kleuren bestellen en er zijn ook veel tegels met verschillende patronen op de markt. Je kunt ze dus combineren met verschillende interieurstijlen en dat maakt tegels erg interessant. Daarnaast kun je met tegels ook voor harmonie in je interieur gaan. Ga je bijvoorbeeld voor een laminaten vloer? Dan is dat niet mogelijk, want in de badkamer zal je toch tegels moeten leggen om waterschade te voorkomen. 

Conclusie

Veel mensen vragen zich terecht af welk type vloer het beste bij hun woning past. De badkamer en keuken voorzien veel mensen van tegels, maar ook in de woonkamer passen ze perfect. In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de verschillende voordelen van tegels. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *