Waarom tweedehands spullen steeds populairder worden

Vroeger was het iets waar veel mensen om beschaamd waren: het kopen van tweedehands spullen. Het had een slechte reputatie en het was vaak ook…

by 

Vroeger was het iets waar veel mensen om beschaamd waren: het kopen van tweedehands spullen. Het had een slechte reputatie en het was vaak ook niet van hele hoge kwaliteit, maar daar is nu een verandering in te zien. Je ziet steeds meer mensen tweedehands dingen kopen om een tal van redenen, hieronder vertellen we je waarom tweede hands spullen steeds populairder worden. 

Duurzaamheid

Een belangrijk punt waar mensen vandaag de dag bij stil staan is duurzaamheid, we zien dat er veel te veel spullen worden geproduceerd die allemaal weg worden gegooid, dat is ontzettend zonde. Ook spullen die je niet meer gebruikt of nog nooit heb gebruikt zijn het niet waard om zomaar weg te gooien. Omdat we ons hier meer van bewust zijn, zijn we ook meer gaan investeren in tweedehands spullen.

Kwaliteit

Ook de kwaliteit is de afgelopen jaren heel erg toegenomen, dat komt omdat mensen nu niet alleen maar meer dingen weg doen als ze niet goed genoeg meer zijn, maar ook als ze iets nog nooit gebruikt hebben. Zo kun je voor een leuke prijs alsnog nieuwe dingen kopen. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands hekwerk. Tegenwoordig verkopen ze gewoon nieuwe en ongebruikte planken die ze bijvoorbeeld nog over hadden, wat een stuk voordeliger is als dat je ze zelf zou moeten aanschaffen.

Kosten

Als laatste is het ook nog eens voordelig voor je eigen portemonnee, als je alles maar nieuw moet kopen dan kun je een stuk minder aanschaffen als dat je dingen tweedehands koopt. Zo houd je meer geld over voor andere dingen, leuke dingen, die je misschien niet tweedehands kan kopen zoals een weekendje weg. 

Vroeger lag er een taboe op het kopen van tweedehands spullen, het werd gezien ook als vies en slechte kwaliteit, maar je ziet hier de laatste tijd een flinke verandering in. Dit heeft met meerdere dingen te maken, zo zijn we ons meer bewust van duurzaamheid en hoe erg we dat moeten waarborgen. Ook de kwaliteit is een heel eind vooruit gegaan als het gaat om tweedehands spullen, je ziet veel mensen nieuwe dingen verkopen die nog nooit gebruikt zijn voor een fractie van de prijs. Als laatste heb je ook nog het voordeel dat je een hoop geld kan besparen door te investeren in tweedehands spullen. Zo kun je ook nog eens een weekendje op vakantie, iets wat je niet tweedehands kan kopen.

One comment

  1. Tegenwoordig is het bijna schande om iets nieuws te kopen. Ik heb overigens nooit moeite gehad met tweedehands. Ik haalde vroeger wel een spullen bij het grofvuil langs de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *