Was getekend, Rien Poortvliet | review

Waarschijnlijk kennen we allemaal de prachtige tekeningen van Rien Poortvliet wel. Misschien gaat er niet gelijk een lampje branden, maar als je de kunstwerken van…

by 

Waarschijnlijk kennen we allemaal de prachtige tekeningen van Rien Poortvliet wel. Misschien gaat er niet gelijk een lampje branden, maar als je de kunstwerken van Klaas Vaak of David de Kabouter ziet, dan herken je ze vast wel. Klaas Vaak en het schattige kaboutertje zijn hele bekende werken van Rien Poortvliet, maar eigenlijk zijn er nog véél meer werken die je gezien moet hebben. De mooiste tekeningen zijn nu gebundeld in het boek “Was getekend, Rien Poortvliet”.

Poortvliet zag zichzelf als een tekenende verhalenverteller. Hij tekende ongelofelijk nauwkeurig, waardoor zijn illustraties net echt leken. Precies zoals hij het in zijn hoofd had, kwam het op “papier”. Het boek “Was getekend, Rien Poortvliet” bestaat uit een groot aantal werken uit zijn tekenboeken. Van mooie schetsen tot aan aquarellen. Maar ook bekende olieverfschilderijen en natuurlijk de tekeningen van de kaboutertjes. Het is opgedeeld in de verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan de dieren in het wild, de boerderij en de jacht.

Ik kan niet anders zeggen dat ik het boek van Rien Poortvliet prachtig vind. Het is een boek dat ik graag op de tafel heb liggen, zodat iedereen er doorheen kan bladeren. Iedere keer als je het boek opent en je één van de kunstwerken ziet, dan blijf je toch een tijd kijken. De werken trekken je aandacht en sommigen maken je zelfs nieuwsgierig naar het achterliggende verhaal, de emoties en de rest van de omgeving.

“Was getekend, Rien Poortvliet” is verkrijgbaar bij verschillende boekenwinkels voor €24,99.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *