Wat doet een zoutlamp

Wat is een zoutlamp, wat doet een zoutlamp en welke soorten zoutlampen zijn er? Hierom moet je een zoutlamp in huis halen.

by 

Wat is een zoutlamp

Een zoutlamp is enorm populair. Vooral de laatste maanden zie je deze lamp steeds vaker een plekje in het interieur krijgen. Maar waarom zijn ze zo populair? Zodra je er eentje in huis hebt en er een waxinelichtje in laat branden, merk je gelijk dat het zoutlampje veel sfeer geeft. Maar er is meer! Ik vertel je graag wat een zoutlamp is, welke soorten zoutlampen er zijn en wat de werking van een zoutlamp is.

Verschillende soorten zoutlampen

Het schattige, sfeervolle zoutlampje is eigenlijk een groot stuk zout met daarin een gat voor een lampje of waxinelichtje. Als je de lamp zou gaan proeven, dan proef je ook echt dat het zout is. Een zoutlamp is verkrijgbaar is 3 verschillende kleuren, namelijk in de kleuren roze/oranje, zwart/grijs en wit. De roze/oranje zoutlampjes komen uit het Himalayagebergte en de grijs/zwarte en de witte zoutlampen komen uit de Dode Zee.

Wat is de werking van een zoutlamp

Naast dat een zoutlamp heel gezellig in huis staat, heeft het ook nog een aantal hele goede eigenschappen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat zout de lucht zuivert. En zodra je het zoutlampje gaat verwarmen wordt de zuiverder werking alleen maar sterker. Zout is namelijk in staat om negatieve ionen te produceren die als eigenschap hebben de lucht schoner te maken. Het klinkt misschien gek dat “negatieve” ionen juist positief zijn. Dit komt doordat de de negatieve ionen positief geladen stofdeeltjes, schimmels, pollen en bacteriën laten neerdalen, waardoor ze op de grond terecht komen. Door vervolgens te gaan dweilen ruim je deze deeltjes weer op.

Je kunt het eigenlijk vergelijken met mensen die in de bergen of aan zee wonen. De lucht bevat daar vaak veel negatieve ionen, waardoor mensen het gevoel hebben daar beter te kunnen ademen. En dit is natuurlijk weer heel goed voor je bloed, organen, je stofwisseling en de spijsvertering. Daarnaast verminderd het klachten als hoofdpijn en vermoeidheid.

Heb je snel last van allergieën of heb je astma, dan zal een zoutlamp een positieve werking hebben en de klachten verminderen.

Wist je dat elektronische apparatuur, als bijvoorbeeld telefoons, laptops en keukenapparatuur ook positieve ionen uitstralen?

Waarom zou je een zoutlamp in huis nemen

Wanneer het lichtje in de zoutlamp brandt, krijgt de zoutsteen een warmere kleur en uitstraling. De zoutlamp is dus een sfeervolle blikvanger in je interieur, maar de lamp zorgt daarnaast ook voor meer welzijn! Het heeft een revitaliserend en zuiverend effect. Wel is het belangrijk om een waxinelichtje te gebruiken dat niet luchtvervuilend is.

Extra tip: Heb jij een zoutlamp in huis, maar wil je hem graag een keer schoonmaken? Maak hem dan schoon met een droge doek of een zachte borstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *