Wat kun je doen als je huisdier ziek is

Al ruim 11 jaar woont Spice bij ons. Spice is onze kat en hij komt oorspronkelijk uit Griekenland. Vlak voordat ik mijn man leerde kennen…

by 
Bron

Al ruim 11 jaar woont Spice bij ons. Spice is onze kat en hij komt oorspronkelijk uit Griekenland. Vlak voordat ik mijn man leerde kennen liet hij Spice vanuit Griekenland naar Nederland overkomen. Een enorm goede daad, omdat hij een heel jong straatkatje was en geen moeder meer had. Maar toch ben ik stiekem van mening dat er in Nederland ook genoeg dieren zijn die wel een fijn huisje verdienen. Ik schrik er soms best wel van dat dieren bijvoorbeeld via Marktplaats gratis weggegeven worden. Snappen jullie dit? Het is zo fijn om een diertje in huis te hebben! Als je thuis komt staat er iemand op je te wachten en op één of andere manier kunnen huisdieren emoties heel goed aanvoelen. Ben je verdrietig, dan komen ze vaak naar je toe om je op te vrolijken. Zo lief!

Als ik de “kitten foto’s” van onze kat Spice zie snap ik heel goed dat hij voor die lieve oogjes en de schattige oortjes is gevallen. Hij was erg speels toen hij in Nederland kwam, maar met de jaren is hij toch wat minder actief geworden. Vooral tijdens de wintermaanden is het vooral erg fijn om een lekker warm en zacht plekje te zoeken en niet naar buiten te gaan. De enige beweging die hij heeft is dan naar z’n eetbak lopen en weer terug. En ja, hierdoor is hij wel wat aangekomen.

Een aantal maanden geleden besloten we advies te zoeken bij de dierenapotheek. Spice werd wat benauwd en we maakten ons ook wel wat zorgen om zijn gewicht. Persoonlijk vind ik het erg fijn om eerst wat informatie te zoeken en het zelf op te lossen, voordat je naar een dierenarts gaat. Het is best een stap om een dierenarts te bezoeken, want je moet je huisdier meenemen naar een onbekende plek en laat onze kat daar nu helemaal geen fan van zijn. Een dierenapotheek is dan een heel fijn alternatief.

De dierenapotheek waar je veel informatie, medicatie en dierbenodigdheden kan vinden is de Dierapotheker.nl. De dierapotheker.nl is een onderdeel van Dierenartsenpraktijk Horst en werkt samen met 5 dierenartsen. Het is daarom niet zo maar een website. Je kan er informatie vinden over katten, honden, kleine huisdieren en paarden. Zoek bijvoorbeeld op “ontwormen hond” en je krijg direct een aantal medicijnen van verschillende merken met daarbij de nodige informatie. Heb je al eens eerder een wormenkuur gedaan, dan zou je ook op merk kunnen zoeken. Typ bijvoorbeeld “Milbemax” in en je krijgt alle medicatie die er verkocht wordt. Super handig!

Zoals ik al zei was het gewicht van onze kat het probleem. We hebben hem daarom op dieet gezet. Het was enorm wennen voor hem om minder te eten te krijgen, maar de nieuwe dieet brokjes vond hij erg lekker! Na een aantal weken zagen we resultaat. Spice werd vooral dunner in zijn gezicht, maar ook z’n buik werd minder groot. Hij kreeg meer energie en had meer zin om naar buiten te gaan. En dit alles had natuurlijk ook een heel positief effect op zijn luchtwegen. Hij is nu helemaal niet meer benauwd en dat is voor ons ook een grote geruststelling.

Is jouw huisdier ziek dan is het natuurlijk bij grote twijfels meer dan verstandig om naar een dierenarts te gaan. Maar de dierenapotheek is zeker een goede tussenstap / alternatief. Het is erg fijn dat je tegenwoordig veel op internet kan vinden en zo je huisdier gezonder kan maken, zonder dat je naar een dierenarts toe moet gaan. Ik kan het daarom iedereen aanraden.

Ben jij al bekend met de dierenapotheek?

One comment

  1. Ik kende hem niet, nee. Wij zaten op het laatst zo vaak bij de dierenarts! Onze kater is er niet meer maar hij is wel heel oud geworden, gelukkig. En hij heeft een heerlijk leven gehad. Maar als ik nu langs de praktijk van de dierenarts loop en zijn dure auto zie staan, denk ik altijd dat ik daar flink aan meebetaald heb 😉 Maar ja, je wilt je huisdier zo lang mogelijk gezond houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *