Wat zijn tapijttegels en wat zijn de voordelen

Wanneer je je woning in gaat richten heb je te maken met verschillende keuzes. Denk hierbij aan kleuren op de muur, verlichting, raambekleding en aan…

by 
tapijt tegels voordelen
Bron afbeelding

Wanneer je je woning in gaat richten heb je te maken met verschillende keuzes. Denk hierbij aan kleuren op de muur, verlichting, raambekleding en aan de vloer. Een vloer is een belangrijke basis voor de woning. Het is niet iets dat je snel vervangt en daarom is het goed om een weloverwogen keuze te maken.

Er zijn verschillende soorten vloeren verkrijgbaar. De meest gekozen vloeren zijn laminaat en pvc. Dit zijn, vergeleken met een echte houten vloer, betaalbare alternatieven. Maar wist je ook dat er tapijttegels bestaan? Wil je graag tapijt in je woning, dan zou je je eens in tapijttegels moeten verdiepen. Het heeft verschillende voordelen en er is inmiddels veel keus op het gebied van vloerbedekkingstegels. Ik vertel je er graag meer over.

Wat zijn tapijttegels

Tapijttegels zijn vierkante of rechthoekige stukken tapijt die je gemakkelijk tegen elkaar kan leggen. Tapijttegels kopen kan bij verschillende verschillende verkopers, ze zijn vaak 50 cm bij 50 cm groot en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Je zou ervoor kunnen kiezen om alle tegels in dezelfde kleur te leggen om een rustig en mooi geheel te creëren, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de vloerbedekkingstegels op een speelse wijze te leggen door voor verschillende kleuren en/of patronen te gaan. Je kunt er eindeloos mee combineren om zo de gewenste vloer samen te stellen.

Wat zijn de voordelen van tapijttegels

Naast dat de tegels verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en patronen zijn er nog een aantal voordelen aan het aanschaffen van tapijttegels.

Tapijttegels zijn gemakkelijk te leggen.

Een groot voordeel aan tapijttegels is dat ze gemakkelijk te leggen zijn. Wanneer je laminaat gaat leggen zul je merken dat je ook vaak stukken moet zagen, zodat het laminaat iedere keer verspringt. Dit is ook het geval bij klik pvc. Bij tapijttegels hoef je niet veel te snijden en is het niet nodig dat de tegels van elkaar verspringen. Hierdoor heb je minder nodig en ben je sneller klaar met het leggen van de vloer.

Tapijttegels zijn gemakkelijk te vervangen.

Een ander voordeel van tapijttegels is dat ze gemakkelijk te vervangen zijn. Het leggen van een vloer doe je waarschijnlijk niet zo vaak. Maar toch is het ook wel fijn om te weten dat de tegels weer eenvoudig van de vloer te halen zijn. Dus mocht je een keer een andere kleur vloer willen hebben, dan kun je tapijttegels op een snelle en simpele manier vervangen.

Vloerbedekkingstegels hebben weinig onderhoud nodig.

Er wordt minder vaak voor tapijt gekozen, omdat tapijt sneller vuil kan worden en vlekken moeilijk te verwijderen zijn. Een groot voordeel aan tapijttegels is dat je ze gemakkelijk van de vloer kan halen en afzonderlijk van elkaar kunt reinigen. Het is dan ook niet nodig om speciale apparatuur aan te schaffen of te huren om het tapijt te reinigen.

En is een tegel toch wel echt heel vuil geworden, dan zou je hem eventueel ook kunnen vervangen.

Comfort

Tapijttegels werden al veel gebruikt in kantoren, in hotels, in restaurants en in scholen, maar je ziet ze steeds meer in het interieur. Vooral in de hal, in slaapkamers en op de zolders zie je ze steeds meer. In slaapkamers is het heerlijk om op tapijt te lopen. Het voelt fijn aan de voeten en het straalt warmte uit, Daarnaast heeft vloerbedekking een isolerende eigenschap en zorgt het voor een verbeterde akoestiek. Hierdoor creëer je meer rust, warmte en comfort in huis.


Kortom, tapijttegels kunnen een mooie, eenvoudige en betaalbare aanwinst zijn voor jouw interieur.

Ben jij al bekend met tapijttegels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *