Welk materiaal bedframe is de beste keuze?

Eén van de fijnste dingen is toch echt wakker worden in een lekker bed zonder dat je gewekt wordt door een wekker. Net even wat…

by 
mooi bedframe
Mooi bedframe

Eén van de fijnste dingen is toch echt wakker worden in een lekker bed zonder dat je gewekt wordt door een wekker. Net even wat langer kunnen blijven liggen en rustig ontwaken. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden is dit heerlijk. En ik heb dan ook nog eens het geluk dat mijn kinderen hier ook van houden. Het liefst liggen we samen in ons “grote” bed ‘s morgens televisie te kijken. Stiekem kan ik dan nog een oogje dicht doen en lekker tegen hun aankruipen. Het geeft zo’n fijn gevoel dat we allemaal lekker geslapen hebben en de dag zo kunnen beginnen.

Een goed bed, een goed matras en een goed hoofdkussen vind ik daarom erg belangrijk. We hebben best een goed matras en ook onze hoofdkussens zijn vrij nieuw. Maar toch zou ik nog wel graag een nieuwe bedframe willen hebben. Momenteel hebben we een boxspring in een donker grijze kleur. We hebben hem al bijna 10 jaar en op zich is hij nog goed. De reden dat ik graag een nieuwe bedframe zou willen hebben is niet omdat de boxspring niet meer lekker slaapt, maar omdat ik stiekem de kleur niet zo mooi vind. De grijze kleur maakt de slaapkamer “somber” en het liefst zou ik een warme slaapkamer willen creëren. Daarom ben ik eens gaan kijken welke mogelijkheden en soorten bedframes er zijn en ik heb ze onder elkaar gezet.

Verschillende soorten bedframes

Er zijn verschillende soorten bedframes verkrijgbaar. Deze bedframes zijn gemaakt van verschillende materialen met elk hun eigen voordelen en uitstraling. De meest populaire materialen zijn;

Hout

Een houten bedframe staat momenteel bij mijzelf op nummer 1. Ik ben dol op hout verwerkt in het interieur. En aangezien ik de slaapkamer graag een mooie, warme make-over wil geven, denk ik dat een houten bed hier het beste in past. Daarnaast zijn houten bedden duurzaam en stevig en verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, die elk weer een andere sfeer aan de slaapkamer geven. Denk bijvoorbeeld aan eiken-, mahonie- of esdoornhout.

Stof

Stoffen bedframes zijn gestoffeerde bedden zijn meestal gemaakt van polyester, maar ook van materialen als linnen en fluweel. Ze kunnen gemaakt worden in alle kleuren, waardoor je je bed aan kan sluiten op de kleuren van de slaapkamer.

Op dit moment hebben wij een stoffen bedframe. Als wij dit bed in gaan ruilen voor een houten bed ga ik het waarschijnlijk erg missen om er tegen aan te kunnen zitten. Een stoffen bedframe is wel erg comfortabel en helemaal in combinatie met het hoofdkussen. Ook vind ik dat een stoffen bedframe veel warmte toevoegen aan de slaapkamer. Het voelt lekker zacht en mocht je er tegenaan botsen, dan voelt dit veel minder pijnlijk dan bij een andere soort bed. Een nadeel aan een stoffen bed is dat ze iets moeilijker schoon te maken zijn. Dit merk ik vooral bij het hoofdbord aan de kan van mijn man. Hij heeft iedere dag wax in zijn haren en na verloop van tijd ga je dit op het hoofdbord zien. Er ontstaat een vettige vlek. Gelukkig is dit ook gemakkelijk schoon te maken met een beetje water en zeep.

Leer

Naast een stoffen bedframe zou je ook kunnen kiezen voor een leren bedframe. Het is misschien niet het eerste dat in je opkomst, maar toch zijn leren bedframes wel erg mooi en praktisch. Ze stralen veel luxe uit en ze zijn erg gemakkelijk schoon te maken. Het nadeel aan leren bedden is dat ze gevoelig zijn voor krassen en dus op een gegeven moment gaan slijten.

Metaal

Tenslotte zijn er metalen bedframes verkrijgbaar. Deze hebben als voordeel dat ze erg stevig zijn, betaalbaar zijn en ik verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Daarnaast is een metalen bedframe vaak lichter dan andere soorten bedframes. Wat wel een nadeel aan een metalen bedframe is, is dat het geluid kan maken als je er op gaat liggen of op beweegt.


Mijn voorkeur gaat uit naar een houten bed. Misschien dat ik dan wel een soort van groot matraskussen over de hele breedte van het hoofdbord ga plaatsen, zodat we er nog wel lekker tegenaan kunnen zitten. Dit vind ik momenteel heel erg fijn en ik weet zeker dat ik dit wel erg ga missen.

Ieder bed heeft zijn voor- en nadelen. Het is goed om te kijken naar je eigen behoefden en naar het budget. Bedden zijn er in verschillende prijsklasse, waardoor je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Echter is het hebben van een goed matras ook zeker iets om mee te nemen bij het aanschaffen van een nieuw bed en is wellicht nog wel belangrijker dan het hebben van een goed bed. Laat je ook hierin goed adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *