Welke kleuren passen goed bij jouw interieur

Het is nog best lastig om een mooi interieur te krijgen. Vooral als je een woning koopt dat totaal niet naar jouw smaak is of…

by 

Het is nog best lastig om een mooi interieur te krijgen. Vooral als je een woning koopt dat totaal niet naar jouw smaak is of dat helemaal gestript is. Met name bij nieuwbouwwoningen is het vaak moeilijk om sfeer te creëren in een woning. Lange muren en vaak is het kiezen van een kleur op de muur best spannend. Daarom gaan we vaak voor “veilig” en kiezen we voor witte muren. En toch kunnen kleuren er juist voor zorgen dat het interieur meer sfeer, diepte, speelsheid en persoonlijkheid krijgt. Maar welke kleuren passen het beste bij het interieur? Ik geef je een paar handige tips die je kunnen helpen bij het vinden van mooie kleuren voor jouw interieur.

Interieurkleuren

Ieder jaar worden er weer nieuwe kleuren geintroduceerd en ieder jaar worden er “interieurkleuren van het jaar” bekend gemaakt. Dit zijn kleuren die erg populair zijn of goed passen bij de trends op het gebied van interieurstyling. Persoonlijk vind ik dit soort kleuren niet zo heel interessant. Het vinden van een mooie kleur voor in de woonkamer kun je ontdekken aan de hand van populaire interieurkleuren, maar uiteindelijk is het veel slimmer om voor kleuren te gaan die jijzelf erg mooi vindt, waar jij blij van wordt of waar jij ontspannen van wordt.

Doe inspiratie op

Pinterest kennen we inmiddels allemaal wel. Het is een heel fijn platform om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld de woonkamer. Ook Instagram en woonprogramma’s zijn ideaal om te gebruiken voor leuke ideeen. Maar je kan ook buiten de deur op zoek gaan naar inspiratie. Denk aan een mooi hotel, een gezellig eettentje, een prachtig strand of bij andere mensen thuis.

Kleurenfamilie

Heb je een mooie kleur gevonden en wil je deze kleur in het interieur verwerken, kijk dan ook eens naar de kleurenfamilie. Familiekleuren zijn alle kleiren die uit dezelfde kleur zijn gemengd en dus erg veel op elkaar lijken. Door deze kleuren in het interieur met elkaar te combineren ontstaat er een mooi geheel.

Kijk naar jouw kledingstijl

Nog een handige tip om erachter te komen welke kleuren het beste passen in het interieur is door te kijken naar jouw kledingstijl. Het klinkt misschien heel gek, maar de kleuren die je draagt vind je waarschijnlijk erg mooi en daar voel je je fijn in. je kan er dus van uit gaan dat ook deze kleuren erg prettig aan jullie voelen in jouw interieur. Draag je vaak printjes? Ga dan eens opzoek naar mooi behang. Draag je graag beige-tinten? Maak jouw interieur dan niet te bont.

Het is niet erg om te veranderen

Terwijl je tijdens de zomermaanden van vrolijke kleuren houdt, kan het in de winter juist weer heel anders zijn. Natuurtinten, misschien wel donker groen of juist alleen maar wittinten. Het leuke aan interieurstyling is dat je met een aantal accessoires en decoratie gemakkelijk andere kleuren aan jouw interieur kan toevoegen. Voeg een paar andere mooie sierkussens met strepen toe om de kleuren in het interieur te veranderen of ga voor een andere lamp. Andere verlichting kan voor een heel ander sfeertje zorgen.

2 comments

  1. Mijn ex wilde altijd alle muren wit. Toen ik alleen ging wonen was het eerste dat ik deed mijn muren schilderen. Zo leuk geworden! Ik houd daar wel van. En als het niks is, schilder ik het gewoon over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *