Tips | Hoe droog je de Judaspenning (droogbloemen)

Ken je de Judaspenning al? Dit leuke plantje wordt veel gebruikt als droogbloem. De judaspanning kun je namelijk gemakkelijk drogen en kan hierdoor een lange…

by 

Ken je de Judaspenning al? Dit leuke plantje wordt veel gebruikt als droogbloem. De judaspanning kun je namelijk gemakkelijk drogen en kan hierdoor een lange tijd mooi in huis blijven staan. Ik vind de Judaspenning erg mooi, omdat het iets breekbaar uitstraalt. Daarnaast vind ik de witte, lichtdoorschijnende bladeren erg mooi en straalt het rust uit. maar hoe zorg je ervoor dat de Judaspenning een witte kleur krijgt? Moet je deze droogbloemen verven? Ik dacht zelf altijd dat de Judaspenning gebleekt moest worden om zo’n mooie witte kleur te krijgen. Maar dit is helemaal niet zo! Eigenlijk is het heel gemakkelijk om een witte Judaspenning te krijgen. Benieuwd? Ik leg het je uit!

Hoe droog je Judaspenning

Je kunt ze overal tegenkomen. Als je goed in de natuur zoekt, zie je ze wel eens staan. Rond deze tijd van het jaar, aan het einde van de zomer, is de Judaspenning uitgebloeid en is het een perfect moment om hem te drogen. Dit kun je doen door hem gewoon in de grond te laten staan, maar ben je bang dat hij helemaal nat geregend wordt, dan kun je hem ook afknippen en in huis laten drogen.

Het takje dat ik heb was helemaal verweerd. Het zag er best wel triest uit. En toch is er ook dan niet iets heel moois van te maken!

Witte gedroogde Judaspenning

Om de blaadjes van de Judaspenning zo mooi wit te krijgen gaan we de twee buitenste laagjes van het blaadje afhalen. Dit lijkt lastig, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het best snel. Aan de buitenste laagjes zitten ook de zaadjes vast. Hierdoor blijft alleen het binnenste laagje over. En juist dit blaadje wordt de Judaspenning genoemd. Leuk hè?

Zodra je de twee buitenste laagjes verwijderd hebt, zal je zien dat het blaadje wit en lichtdoorschijnend wordt. En dat wil je graag! De Judaspenning is zo leuk! Perfect voor in de woonkamer, de badkamer, het toilet, de hal of bijvoorbeeld op de slaapkamer of kinderkamer. Eigenlijk staat dit schattige plantje overal goed!

Tip: Gooi de zaadjes van de Judaspenning niet weg. Deze kun je weer in de grond stoppen en wie weet komen er volgend jaar nieuwe Judaspenning plantjes naar boven.

Wil je nog meer natuur in huis halen? Haal dan een grote tak gedroogde Berenklauw in huis.

wat te doen met judaspenning

judaspenning bleken

witte judaspenning

3 comments

  1. Weet je dat ik hier echt nog nooit van gehoord had? Wel heel mooi! Ik kreeg laatst op een event een aantal prachtige hortensia’s mee en die heb ik ook gedroogd, heel blij mee. Ik heb er twee in de keuken staan en eentje op de slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *