Zelf de keuken renoveren | Keukengrepen vervangen

Het is al bijna 8,5 jaar geleden dat wij ons huidige huis kochten. Het huis was helemaal leeg. Er hing geen behangetje aan de muur…

by 
Zelf keuken renoveren

Het is al bijna 8,5 jaar geleden dat wij ons huidige huis kochten. Het huis was helemaal leeg. Er hing geen behangetje aan de muur en er lag geen vloer in. We hebben toen veel zelf verbouwd, waardoor het jarenlang helemaal naar onze smaak was. Toch vond ik dat onze keuken wel een upgrade kon gebruiken. Ik zag het niet zitten om de hele keuken eruit te halen en eigenlijk vond ik dat ook zonde. De keuken die wij hebben is namelijk nog erg goed. Maar er zijn wel een paar dingen die ik zou willen veranderen. En daarom besloten we zelf de handen uit de mouwen te steken en onze keuken zelf te gaan renoveren door een paar aanpassingen te gaan doen.

De eerste aanpassing is het vervangen van de keukengrepen. Bij het aanschaffen van de keuken hebben wij destijds gekozen voor metaalkleurige handgrepen. Ze zijn tijdloos, pasten perfect bij de keuken en door het matte effect zie je er geen vlekken op. Daarnaast zijn ze breed en gemakkelijk vast te pakken. Prima keukengrepen. Maar toch hebbben we besloten om ze te gaan vervangen voor messing keukengrepen.

Keukengrepen vervangen

Ben je je keuken een beetje zat aan het worden? Kijk dan eerst even of het niet een leuk idee is om de keukengrepen te vervangen. Wij gaan van metaalkleurige grepen naar messing en ik weet zeker dat het een heel groot verschil gaat maken. Daarnaast is het heel gemakkelijk om handgrepen te vervangen. Ik heb het namelijk zelf gedaan. Er zitten al gaten in de kastjes van de huidige handgrepen, waardoor je de nieuwe greepjes heel gemakkelijk aan de kastjes kan bevestigen. Het enige lastige was het kastje waar de vaatwasser in zit. Hiervoor moest de vaatwasser even van het kastje los gemaakt worden.

Zelf keukengrepen vervangen

Ik ben zelf enorm blij met mijn nieuwe keukengreepjes! Ze zijn namelijk mooier dan verwacht en ze passen perfect bij de rest van de keuken. Oh, wat kan ik hier van genieten! En wat is dit een goede stap tijdens onze eigen keuken renovatie! Het leek mij leuk om een “voor” foto en een “na” foto te delen, zodat het verschil nog duidelijker zichtbaar is.

keuken zelf renoveren
Keuken met oude handgrepen
keuken zelf renoveren
Keuken met nieuwe handgrepen

Stappen om zelf de keuken te renoveren

Een nieuw keukenblad bestellen

De volgende stap is het kiezen van een nieuw keukenblad. Ons huidige keukenblad vind ik te donker. Overdag vind ik hem eigenlijk nog best mooi, maar ‘s avonds oogt hij ook een beetje grijs/groen. Dat vind ik niet zo mooi bij de rest van ons interieur passen. Het nieuwe keukenblad wordt daarom een stuk lichter.

Verwijderen van zwevende keukenkastjes

Tegenwoordig zie je steeds meer keukens zonder zwevende bovenkastjes. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg mooi vind. Het zorgt er natuurlijk wel voor dat je minder opbergruimte hebt, maar dat neem ik graag voor lief. Het is alleen nog best een klus om de muur achter de zwevende kastjes mooi te maken. Het gedeelte achter de kastje is namelijk niet gestuct. Vervolgens moet het nog worden behangen en vind ik het wel mooi als de gehele muur een kleurtje krijgt.

Zwevende plank bevestigen

Om toch nog een beetje opbergruimte te creëren willen we graag een lange zwevende plank aan de muur bevestigen. Hier kan ik mijn favoriete keukenspulletjes opzetten en misschien ook wat plantjes. Ook wil ik hier een paar leuke hanglampjes boven hangen om meer licht in de keuken te krijgen. Op dit moment zitten er namelijk spotjes onder de keukenkastjes. Kortom, is er nog genoeg te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *