Zelf een keuken renoveren | Wandkastjes verwijderen

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik graag onze keuken een upgrade wilde geven. We vonden het niet nodig om een nieuwe keuken aan te…

by 

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik graag onze keuken een upgrade wilde geven. We vonden het niet nodig om een nieuwe keuken aan te schaffen en in plaats daarvan besloten we om wat aanpassingen te gaan en de keuken zelf te gaan renoveren. De eerste stap was het vervangen van de keukengrepen. Dit bleek nog makkelijker dan verwacht. De oude keukengrepen hadden namelijk dezelfde grootte als de nieuwe messing keukengrepen, waardoor we alleen een schroevendraaier nodig hadden. En wat is het resultaat mooi geworden! Iedere keer is het nog een feestje om naar deze mooie handgreepjes te kijken!

Maar er was nog meer te doen. Naast het vervangen van de keukengrepen wilde wij ook graag ons keukenblad vervangen, de zwevende wandkastjes van de keuken verwijderen en een mooie plank aan de muur bevestigen. Inmiddels zijn we weer druk bezig geweest en hebben wij de keukenkastjes van de muur afgehaald. We wisten van tevoren dat het veel werk op zou leveren, want de muur achter de kastjes was namelijk niet gestuct.

Wandkastjes keuken verwijderen

Voorheen hingen er drie keukenkastjes aan de wand. Het gedeelte waar ze hingen heeft mijn man zelf gestuct en dit is erg mooi geworden. Vervolgens zijn we de muur gaan behangen met glasvezelbehang en hebben we de muur geverfd in de kleur “Pagina”. Ik ben dolblij met het resultaat!

Zwevende wandplank bevestigen

De volgende stap was het zoeken naar een wandplank. Ik wilde graag een zwevende wandplank en het liefst van echt hout. En ik kan je vertellen dat dit heel duur is. Tenminste, het viel mij enorm tegen. Voor een wandplank van iets langer dan 2 meter betaal je zo €200. Dat vond ik toch een beetje te duur en daarom ben ik gaan nadenken over een alternatief. En ja hoor, die vond ik dicht bij huis. Bij de Gamma kochten we een Beuken plank van 2,5 meter voor €28,99. We hebben hem zelf op maat gezaagd en er een laagje beschermende olie op aangebracht. En vervolgens hebben we de beuken houtenplank aan de muur bevestigd met speciale pennen die je in de muur boort. Het is even een precies werkje, maar het resultaat is super mooi!

Een nieuwe messing kraan

Op mijn interieur wishlist deelde ik al een messing kraan van IKEA. Deze messing kraan is in het nieuwe assortiment te vinden en heet “Delsjon“. Ik bestelde hem online en toen ik hem eenmaal thuis had was ik gelijk verliefd! Ik heb iets met messing. Het staat heel sfeervol, stijlvol en voor mijn gevoel net iets warmer dan een zilverkleurige kraan. Het bevestigen was vrij simpel, al moet ik wel zeggen dat hij bij ons iets scheef staat. Klein detail dat je net moet weten om het te kunnen zien.

Voor en na foto’s

De keuken met oude keukengreepjes

De keuken met messing keukengrepen

De keuken zonder wandkastjes en met wandplank

De rest van de plannen voor de keukenrenovatie

Een Nieuw Keukenblad Bestellen

De volgende stap is het kiezen van een nieuw keukenblad. Ook willen we de wand aan de rechterzijde gelijk aanpakken. Achter dit wandpaneel zit ook nog een muur die gestuct moet worden, dus dat gaat weer veel werk opleveren. Maar ik weet zeker dat het zonder het wandpaneel veel rustiger gaat ogen.

Hanglampjes voor boven het aanrecht

Momenteel hebben we in de keuken nog te weinig verlichting. Onder de zwevende keukenkastjes zaten namelijk spotjes en die mis ik nu wel. Ik ben nog op zoek naar leuke hanglampjes voor boven het aanrecht en dan komen er waarschijnlijk twee lampjes te hangen.

wandkastjes keuken verwijderen

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *