Zo creëer je een fijn thuis gevoel

Met deze tips krijg je een fijn thuis gevoel en kun je nog meer van je huis genieten. Je brengt er tenslotte de meeste tijd door!

by 
Bron

Vooral tijdens deze maanden vind ik het heerlijk om thuis te zijn. Ik heb een heerlijk huis en ik word blij van mijn eigen interieur en spulletjes. Natuurlijk is het ook erg leuk om erop uit te gaan, af en toe een weekendje weg te gaan en tijd bij vrienden en familie door te brengen. Maar toch is het ook belangrijk dat je er weer naar uit kijkt om te te gaan naar je eigen huis en je je hier helemaal thuis te voelen. Je brengt hier tenslotte de meeste tijd door. Daarom heb ik een aantal tips onder elkaar gezet die ervoor kunnen zorgen dat je een fijn thuis gevoel krijgt en nog meer van je huis kan genieten. Hier komen ze!

Een opgeruimd huis

Om zo prettig mogelijk te wonen vind ik het erg belangrijk dat het in huis opgeruimd is. Natuurlijk is het onmogelijk om het altijd netjes te hebben en heb je de ene keer meer zin en tijd om op te ruimen, maar toch geeft het veel rust. Mijn tips: geeft spullen een vaste plek, zodat je het snel terug kan zetten en bewaar zo min mogelijk.

Gezonde lucht

Gezonde lucht is belangrijker dan je denkt. Zet daarom regelmatig even een raampje open. Ook is het fijn om af en toe even je dekbed te luchten en gordijnen te wassen.

Planten en bloemen

Planten en bloemen in je interieur maken het levendig. Daarnaast vult het de ruimte op een “opgeruimde” manier op en zorgt een grote vaas bloemen voor kleur en gezelligheid. Ik vind het zelf heel erg leuk om af en toe een tak uit de tuin of ergens in de natuur af te knippen en deze in een vaas te doen. Mijn favoriet is een bolvormige glazen vaas met twee takken van onze olijfboom. Super budget!

Persoonlijke decoratie

Accessoires maken je huis gezellig, kleurrijk en persoonlijk. Ik vind het zelf erg mooi om door de jaren heen dingen te verzamelen dan in één keer een heel interieur te kopen. Denk bijvoorbeeld aan mooi bakje met daarin schelpjes te je op het strand gevonden hebt, een stapeltje van je favoriete tijdschriften of boeken of kies een paar mooie foto’s uit en doe ze in lijstjes.

Bron

Kaarsen en sfeerverlichting

Het is tijdens de wintermaanden heel vroeg donker. Aan de ene kant voelt de dag hierdoor veel korter, maar aan de andere kant kun je ook extra genieten van sfeer in huis. Haal een paar mooie kaarsen in huis of kies voor een lamp met zacht licht. Het straalt zo veel rust uit. En als het dan ook nog eens een heerlijk ruikende geurkaars is, dan is het helemaal genieten.

Ontspanning

In een fijn thuis gevoel krijg je pas als je je kunt ontspannen. Denk daarom ook goed aan jezelf. Pak je rust, neem een lekker warm bad of sta wat langer onder de douche. Ga een mooi boek lezen of pak een oude hobby weer op. Geniet ook eens echt van iedere slok thee of trakteer jezelf op de lekkere chocoladereep.

Genieten

Je leven is misschien een beetje vanzelfsprekend geworden. Je woont in een huis, iedere week haal je boodschappen in huis, je zakt ´s avonds op de bank met een kop thee. Maar probeer er eens van te genieten. Wees trots op jezelf dat je zo´n fijn huis hebt en bedenk nog een aantal dingen waar je trots op bent. Je carrière, je kinderen, je familie, dat je zo´n fijn bed hebt, dat het je je lievelingstrui weer aan hebt, het maakt niet uit wat het is. Als je er maar even bij stil staat.

Extra tip: Maak iets lekkers

Maak een warme appeltaart, een rijkgevulde ovenschaal of een heerlijke pasta. Bij het ruiken van deze geuren krijg je gelijk zin om er een hapje van te nemen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *