Zo creëer je meer licht in een donkere hal

Een hal is vaak een praktische ruimte tussen de voor- of achterdeur en de keuken of woonkamer. Het is dan ook vaak een wat kleinere…

by 
een kleine hal groter laten lijken
Hal

Een hal is vaak een praktische ruimte tussen de voor- of achterdeur en de keuken of woonkamer. Het is dan ook vaak een wat kleinere ruimte. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, aangezien je de hal alleen maar gebruikt om je jassen en schoenen neer te zetten, maar toch is het wel fijn als ook de hal een lichte plek is waar je je spullen gemakkelijk terug kan vinden. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je een donkere hal lichter maakt? Een extra raam plaatsen is waarschijnlijk geen optie, maar gelukkig zijn er nog andere snelle en simpele manieren om meer licht in een donkere hal te creëren. Hoe? Ik geef je een aantal tips die je direct kan toepassen.

Zo creëer je meer licht in een donkere hal

Spiegel

Een spiegel is enorm praktisch in een hal. Je wilt voordat je de deur uit gaat soms nog even kijken hoe je eruit ziet. Maar een spiegel is ook perfect om licht mee te reflecteren. Hang er een spiegel en je ziet gelijk verschil. Het zonlicht of licht van een lamp wordt mooi weerkaatst op anderen plekken in de hal, waardoor het er gelijk veel lichter uitziet en aanvoelt. Daarnaast is een spiegel ook een heel goed middel om de hal groter te laten lijken. Haal bijvoorbeeld maar eens de spiegel boven de wastafel in de badkamer weg. Je zal zien dat de badkamer er in eens veel kleiner uitziet. Dit geldt ook voor een hal. Ga voor een mooie grote spiegel, als daar de ruimte voor is. En anders kies je een leuke spiegel in bijvoorbeeld een organische of ronde vorm. Meerdere kleine spiegeltjes bij elkaar staat trouwens ook erg gezellig.

Mooie verlichting

Heb je niet zo veel zonlicht in de hal, dan is het verstandig om mooie verlichting aan te schaffen. Denk aan een plafonnière, waarmee je de hele ruimte mooi kan verlichten of aan een leuk wandlampje om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Heb je in de hal een kastje staan, zet dan hier een lampje op.

Niet te vol

Een kleine donkere hal oogt vaak nog donkerder wanneer er veel spullen hangen of liggen. Denk aan veel jassen, tassen en schoenen, maar ook aan woondecoratie. Hou het zo leeg mogelijk om het overzichtelijk en opgeruimd te houden. Zet zo min mogelijk dingen op de vloer en berg jassen die je niet draagt even op. Op deze manier zal de donkere hal er ook lichter uit gaan zien.

Glas

De laatste tip die echt goed werkt is toevoegen van glas. Heb je ruimte om een vaas neer te zetten, doe dit dan. Glas heeft namelijk dezelfde werking als een spiegel. Het zorgt er iets minder voor dat licht gereflecteerd wordt, maar heeft vaak wel als extra voordeel dat licht dat weerspiegeld wordt door glas, er nog mooier uit gaat zien. Een grote vaas met een mooi patroon of textuur kan er zelfs voor zorgen dat de donkere hal er sprookjesachtig mooi uit gaat zien. Bij H&M zijn enorm veel prachtige glazen vazen te vinden waarmee je je donkere hal direct een upgrade zal geven!

One comment

  1. Een mooie hal lijkt me prachtig. Ik heb niet eens een heel ruime hal maar er komen maar liefst 7 (!) deuren op uit (2 slaapkamers, badkamer, toilet, meterkast, woonkamer en voordeur). Daar kan ik helaas niet zoveel mee. Ik heb net ruimte voor een kapstok. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *