Zo geniet je langer van tulpen

Tips om langer van tulpen te genieten. Het is de periode van tulpen! Ik vind het prachtige bloemen. Ze halen het voorjaar in huis en…

by 

Tips om langer van tulpen te genieten. Het is de periode van tulpen! Ik vind het prachtige bloemen. Ze halen het voorjaar in huis en zijn verkrijgbaar in onwijs veel mooie kleuren. Sommige tulpen hebben zelfs meerdere kleuren. Kortom; een voorjaarsbloem waar je zo lang mogelijk van wilt genieten. Maar hoe zorg je er nu voor dat tulpen lang mooi blijven? Met de volgende tips haal je alles uit je tulpen, gaan ze niet zo snel hangen en stralen ze zo lang mogelijk!

Zet tulpen rechtop

Tulpen hebben een zwakke steel. Hierdoor kunnen ze snel knakken. Zet tulpen daarom zo veel mogelijk rechtop. Op deze manier zijn ze het “sterkst”. Zet ze ook in een niet té kleine vaas. Hierin kunnen ze sneller doorbuigen.

Tulpen groeien

Tulpen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Een goede vaas zorgt er niet alleen voor dat ze minder snel doorbuigen, maar geeft de tulp ook de ruimte om te groeien. Heb je nog niet eerder tulpen in huis gehad, dan zal het je vast verbazen hoeveel tulpen nog gaan groeien.

Korter maken

Het is helemaal geen slecht idee om je tulpen af en toe even wat korter te maken. Ze groeien snel en door er een stukje af te halen, blijven ze rechterop staan en compacter in de vaas staan.

Recht afsnijden

Waarschijnlijk ben je gewend om snijbloemen schuin af te snijden. Bij tulpen is dit niet het geval. Deze snijd je recht af. Ze zeggen dat het prikken van een gaatje, net onder de bloem, ook het groeien afremt.

Water

Tulpen hebben best veel water nodig. Ze slurpen het snel op. En toch is het aan te raden om maar een klein beetje water in de vaas te doen om zo lang mogelijk van je tulpen te kunnen genieten Het water is namelijk niet zo goed voor de steel van de tulpen en zal het zwakker maken. Hou wel in de gaten dat de tulpen niet droog komen te staan.

Direct zonlicht

Veel bloemen kunnen niet zo goed tegen zonlicht. Staan ze in de volle zon, dan kun je ze het beste even in een schaduw plekje neer zetten. Vooral tulpen houden niet van direct zonlicht.

Fruit

De laatste tip om langer van je tulpen te genieten is door de vaas met tulpen niet naast fruit te zetten. Een vaas met tulpen wordt vaak op een eettafel gezet, net als een fruitmand. In fruit zit een stofje, genaamd Ethyleengas, dat ervoor zorgt dat bloemen sneller gaan hangen. En dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen!

Helaas is het heel moeilijk om tulpen te drogen. Maar wist je dat er best veel bloemen zijn die je kan drogen om er nog langer van te kunnen genieten? Bijvoorbeeld Hortensia’s, Pioenrozen en rozen.

3 comments

  1. Wat echt helpt om de tulpen rechtop te houden is om een stuiver ( vanwege het koper) in de vaas te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *