Zo maak je de tuin klaar voor de lente

Yes, de lente komt er weer aan! Mijn favoriete seizoen. Er komen langzaam al weer blaadjes aan de struiken, voorjaarsbloemen beginnen uit de grond te…

by 

Yes, de lente komt er weer aan! Mijn favoriete seizoen. Er komen langzaam al weer blaadjes aan de struiken, voorjaarsbloemen beginnen uit de grond te komen en de dagen worden weer langer. Stiekem ben ik de afgelopen tijd al weer een beetje bezig geweest in de tuin om het weer klaar te maken voor de lente. Want ja, voor je het weet kunnen we weer genieten van dit heerlijke seizoen. Het is zo fijn om de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar, maar wat kun je nu al doen om de tuin klaar te maken voor de lente? Ik geef je een paar stappen!

Opruimen van de tuin voor de lente

Het is misschien niet de meest leuke stap, maar het zorgt wel direct voor resultaat. Er liggen waarschijnlijk best wel wat bladeren in de tuin. Het wordt tijd om deze weg te halen. Dit zorgt ook voor meer ruimte voor de planten en het gras om goed te kunnen groeien. Ze krijgen namelijk meer licht en zuurstof. Wees alleen wel voorzichtig, want er kunnen holletjes van dieren onder verschuilt zitten. Laat eventueel ook wat kleine takjes in de tuin liggen, zodat vogels hiervan nestjes kunnen maken.

Snoeien

Om struiken en bomen mooi te laten groeien en bloeien is het goed om te kijken of ze niet gesnoeid moeten worden. Veel bomen en struiken worden in deze periode gesnoeid. Het ziet er een beetje kaal uit, maar zo kunnen ze extra snel weer jonge bladeren en takjes maken.

Groene aanslag verwijderen op tegels, bestrating en meubels

De tuin ziet er nu niet op z’n mooist uit. Veel natte bladeren, uitgebloeide planten en groene aanslag. De groene aanslag kun je gemakkelijk verwijderen met schoonmaakazijn of met de hogedrukspuit. Let er alleen wel op dat je de tegels, bestrating en tuinmeubels niet beschadigd. Op veel tegels zit namelijk een speciale coating die de tegels beschermen. Door de hogedrukspuit kan deze coating beschadigen.

Gezellige plek in de tuin

Tijdens het voorjaar kan het buiten al best aangenaam zijn. En hoe fijn is het als je hier al lekker van kan genieten. Maak de tuinmeubels schoon en bevestig wat haken voor bijvoorbeeld een heerlijke hangmat of hangstoel. Wij hebben momenteel een hele leuke hangstoel in huis hangen, waar vooral mijn kinderen heel vaak in zitten. Ze kunnen er lekker in schommelen, maar ook een boekje in lezen. En zodra het mooi weer is, gaat de hangstoel weten naar buiten. Lekkere kussens erin en genieten van de zonnestralen! Naast een hangstoel is een hangmat ook heel fijn om in de tuin te hebben. Misschien kun je hem aan twee boven vast maken en anders is een speciale hangmat standaard een hele handige oplossing. Een hangmat zorgt direct voor een beetje vakantiegevoel.

Zaaien en bloembollen planten

Heb je al bloembollen geplant en wat zaadjes gezaaid? Dit is het moment! Vooral lente bloeiers komen nu al de grond uit en geven je tuin veel kleur. Ik kwam deze schattige bloembommetje in een eierdoosje tegen. Superleuk om cadeau te geven of in jouw eigen tuin te planten! Eventueel zijn er ook nog andere leuke pakketjes verkrijgbaar.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *