Zo maak je je eigen Christmas Crackers

Maak je eigen Christmas Crackers voor de feestdagen. Het is totaal niet moeilijk en superleuk om te geven!

by 

Hebben jullie het recept van de Nutella Kerstkoekjes al gespot? Oh man, ik kan het iedereen aanraden om deze koekjes te maken. Ze zijn zo lekker! Ik heb het ook eens geprobeerd met Duo Penotti en ook deze koekjes waren erg lekker. Dus eigenlijk maakt het niet zo veel uit welke chocoladepasta je gebruikt, al is Nutella wel echt een favoriet van mij.

Vandaag heb ik ook iets heel leuks, namelijk een DIY om zelf Christmas Crackers te maken. Je-weet-wel, van die uittrekbare cadeautjes die je op de borden tijdens een Kerstdiner legt. Je kan ze onder andere kopen bij de Hema, maar je kan ze natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Hoe? Ik vertel het je!


Wat heb je nodig

  • Inpakpapier dat niet te dik is
  • Schaar
  • Plakband
  • WC rolletjes of een rol waar het inpakpapier omheen zat
  • Touw of lintjes
  • Cadeautjes voor in de cracker
  • Leuke quote of tekst voor in de cracker
  • Trektouwtjes

Zelf Christmas Crackers maken

Stap 1: Pak de kartonnen rollentjes en knip ze door de midden. Het is misschien even een lastig werkje maar we gaan de helften weer aan elkaar vastmaken met wat stukjes plakband en de trektouwtjes. We gebruiken één trektouwtje per Partycracker. Het trektouwtje met aan beide helften van het rolletje was zitten, anders krijg je niet dat knal effect.

Stap 2: Doe het cadeautje, een lieve boodschap of een leuke opdracht in het rolletje.

Stap 3: Leg de rollentjes in het inpakpapier en rol het rolletje er helemaal in. Plak het vervolgens vast met een plakbandje of met wat lijm.

Stap 4: Knoop of strik nu aan beide uiteinde een lintje of touwtje vast. De Partycracker krijgt nu de juiste vorm en lijkt een beetje op een snoepje. Let er op dat de uiteinden van de Partycracker goed dicht zitten, zodat het cadeautje er niet uit kan vallen.

Eventueel kun je je Partycracker nog extra versieren met leuke lintjes, stickers, kerstbelletjes. Met kerst mag tenslotte alles!

Lees ook: Zo maak je gedraaide kaarsen

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *