Hoe maak je een kaars? Met deze simpele stappen!

Zo maak je een kaars. Als je geluk hebt, dan kun je bij de kringloopwinkel onwijs veel leuke spullen vinden. Spullen die je niet zo…

by 
Zo maak je zelf een kaars

Zo maak je een kaars. Als je geluk hebt, dan kun je bij de kringloopwinkel onwijs veel leuke spullen vinden. Spullen die je niet zo gauw meer in een “gewone winkel” tegenkomt of juist spullen die extra goedkoop zijn. Van mooi servies tot aan leuke decoratie voor aan de muur. En soms kom je ook hele leuke projectjes of Do it yourselfs tegen. Zo heeft iedere Kringloopwinkel wel een hoekje met oude blikken. We namen er eentje mee naar huis die gelijk ons hartje gestolen heeft en we gingen er mee aan de slag!

Dit keer maakte we van een oud blik een kaars. Super simpel, maar zo onwijs tof! Dit blik koste ons €0,50, dus alleen dat al maakte ons blij. Verder gebruikte we een stompkaars van de Action, wat plakband en een schaar.

Let op: Houd er rekening mee dat het blik niet lek is. Anders stroomt het kaarsvet eruit.

zo maak je een kaars

Hoe maak je een kaars

Pak de twee pannen er bij en vul de grootste pan met water. Zet deze pan op het vuur en zet de kleinere pan in de grote pan.

Zet de kaars in het de pan en probeer voorzichtig het lontje er uit te trekken. Waarschijnlijk lukt dit gemakkelijker zodra de kaars wat aan het smelten is. Mocht je liever nieuwe lontjes willen gebruiken, dan kun je deze bij een hobby winkel halen.

Laat de kaars volledig smelten.

Pak het glazen bakje of potje erbij en plak twee plakbandjes naast elkaar over het midden van het kopje. Zorg ervoor dat het lontje er nog net doorheen kan. Steek het lontje door de twee plakbandjes, zodat het lontje rechtop blijft staan.

Nadat de kaars gesmolten is, kun je het kaarsvet in het blik doen. Doe dit voorzichtig, want het is warm!

En laat het kaarsvet afkoelen tot het hard geworden is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Eventueel kun je er nog wat takjes lavendel of rozemarijn op leggen. Dit ziet er extra leuk uit.

hoe maak je een kaars
hoe maak je een kaars

Heb je de smaak te pakken? Dan is het ook erg leuk om gedraaide kaarsen te maken. Super leuk als cadeau voor een vriendin of je moeder! En ben je ook dol op gedroogde bloemen? Ik schreef een artikel over welke bloemen je kan drogen en hoe je dit doet.

Heb jij al eens zelf een kaars gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *