
Zo maak je een kaars. Kaarsen zorgen voor veel gezelligheid in huis. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf een kaars kan maken. Bij winkels als de Action vind je vaak leuke schaaltjes die warmtebestendig zijn en dus goed tegen warmte kunnen. Deze schaaltjes kun je goed gebruiken om een kaars in te maken. Maar ook bij de Kringloopwinkel kun je leuke spulletjes vinden. Zo is er vaak wel een hoekje in een kringloopwinkel waar oude blikken staan. Ik vond daar deze leuk en namen hem mee om een kaars van te maken.
Naast een schaaltje, bakje of blik dat goed tegen warmte kan heb je ook een paar oude kaarsen nodig of een nieuwe stompkaars. Ook heb je wat plakband nodig en een schaar
Klein tipje, het blik moet niet lekken, anders stoomt het kaarsenvet eruit.

Hoe maak je een kaars
Pak de twee pannen er bij en vul de grootste pan met water. Zet deze pan op het vuur en zet de kleinere pan in de grote pan.
Zet de kaars in het de pan en probeer voorzichtig het lontje er uit te trekken. Waarschijnlijk lukt dit gemakkelijker zodra de kaars wat aan het smelten is. Mocht je liever nieuwe lontjes willen gebruiken, dan kun je deze bij een hobby winkel halen.
Laat de kaars volledig smelten.
Pak het glazen bakje of potje erbij en plak twee plakbandjes naast elkaar over het midden van het kopje. Zorg ervoor dat het lontje er nog net doorheen kan. Steek het lontje door de twee plakbandjes, zodat het lontje rechtop blijft staan.
Nadat de kaars gesmolten is, kun je het kaarsvet in het blik doen. Doe dit voorzichtig, want het is warm!
En laat het kaarsvet afkoelen tot het hard geworden is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Eventueel kun je er nog wat takjes lavendel of rozemarijn op leggen. Dit ziet er extra leuk uit.


Heb je de smaak te pakken? Dan is het ook erg leuk om gedraaide kaarsen te maken. Super leuk als cadeau voor een vriendin of je moeder! En ben je ook dol op gedroogde bloemen? Ik schreef een artikel over welke bloemen je kan drogen en hoe je dit doet.