Zo maak je je eigen Ypperlig wandrek van IKEA

DIY Ypperlig wandrek van IKEA Eens in de zo veel tijd veranderd IKEA haar assortiment. Oude producten maken plaats voor nieuwe producten, net als bij…

by 

DIY Ypperlig wandrek van IKEA

Eens in de zo veel tijd veranderd IKEA haar assortiment. Oude producten maken plaats voor nieuwe producten, net als bij andere winkels. Heel logisch. Toch vonden wij het heel jammer dat het Ypperlig wandrek van IKEA uit het assortiment is gegaan. Dit handige wandrek zag er misschien simpel uit, maar was perfect om een saaie een hele toffe upgrade te geven. Fotolijstjes, ansichtkaarten, kleine vaasjes, kleine plantjes, er kon echt alles opgezet worden. Dit bracht ons op het idee om hem zelf te gaan maken. En dit bleek veel gemakkelijker dan verwacht! Met maar een paar benodigdheden en stappen maak je zelf het Ypperlig wandrek van IKEA. Benieuwd naar deze IKEA DIY? Scroll dan verder!

WAT HEB JE NODIG

Houten latjes

Een boormachine of hamer

Schoeven of spijkers

Touw of elastiek

Haakjes


ZO MAAK JE EEN WANDREK

Het lijkt een hele klus om dit wandrek te maken, maar het is super gemakkelijk. En helemaal als je weet dat je bij een bouwmarkt je houten latjes op maat kan laten zwagen door één handige medewerker. Eenmaal thuis kun je dan gelijk aan de slag met het puzzelen van de latjes en ze zo één voor een aan elkaar te bevestigen.

Het leuke aan het wandrek is dat je zelf kan bepalen hoe groot je hem wilt hebben. Wij hebben er voor gekozen om hem 90 cm lang te maken en 65 cm breed. De twee kleine latjes zijn 17 cm en 14 cm lang, maar deze kan je ook zelf zo lang maken als je zelf wilt. En de diepte van de latjes is trouwens 4,5 cm.

Zodra je de latjes allemaal aan elkaar gemaakt hebt, kun je er gaten in boren voor het touw dat we er door heen gaan doen. Ik heb de gaten net wat onder het midden van iedere “verdieping” geboord voor een speels effect.

Ten slotte ga je met een stuk touw of elastiek zigzaggend door de gaten heen en klaar is je wandrek!

De smaak te pakken? Maak dan ook deze leuke leeuw van raffia!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *