Zo ruikt je huis niet meer muf en gaat het lekker fris ruiken!

Zo ruikt je huis niet meer muf en gaat het lekker fris ruiken! Het is niet fijn wanneer je huis niet lekker fris ruikt. Wij…

by 
Zo ruikt je huis niet meer muf en gaat het lekker fris ruiken!

Zo ruikt je huis niet meer muf en gaat het lekker fris ruiken! Het is niet fijn wanneer je huis niet lekker fris ruikt. Wij hebben een kat en ik ben toch altijd wel een beetje bang dat mensen die bij ons thuis komen het ruiken dat er een kat in huis woont. Of dat het toch wat muffig in huis ruikt. En het vervelende is dat je vaak deze vieze geuren zelf niet meer ruikt, omdat je het gewend bent of doordat je al een lange tijd in deze ruimte bent. Zodra je bijvoorbeeld een tijdje op vakantie bent geweest, zul je merken dat ook jouw huis een bepaalde geur heeft. Dit hoeft niet altijd een muffe geur te zijn. Wil je er graag voor zorgen dat je huis fris gaat ruiken en niet meer muf ruikt, dan heb ik een paar hele handige tips voor je. Hier komen ze!

Een fris huis door te ventileren

De eerste en ook meteen de meest effectieve manier om je huis niet meer muf te laten ruiken is door te ventileren. Dit is vooral op slaapkamers wel erg fijn. Zet de ramen tegen elkaar open en voor je het weet is die muffe slaapgeur verdwenen. En heb je last van condens bij de ramen, dan is het ook erg aan te raden om even te luchten. Anders verandert de condens in schimmel en dat is natuurlijk niet goed voor de gezondheid.

Maar ook door even een raampje beneden open te zetten of de achterdeur iets open te doen, voelt je huis gelijk heerlijk aan. Doe dit ook even voordat je iemand op bezoek krijgt. Het werkt trouwens ook erg goed om de badkamer lekker fris te laten ruiken.

Tapijt en meubels reinigen

Eens in de zoveel tijd reinig ik onze meubels en ons vloerkleed en toch iedere keer schrik ik weer hoe vies het schoonmaakwater is geworden. Het is bijna zwart en dat terwijl je eigenlijk helemaal niet door hebt dat je meubels, vloerkleed of tapijt zo vies zijn geworden. Ook het tapijt op de trap zou je kunnen reinigen. Hier loop je toch wel een aantal keren per dag overheen. Bij verschillende bouwmarkten als de gamma kun je een meubelreiniger huren. Dit kost ongeveer 20 euro + het schoonmaakmiddel van ongeveer 15 euro. Ik vind het een hele grote aanrader, want je meubels zien er weer helemaal schoon uit, maar ook heb je hierdoor veel minder kans op een muffe geur in huis.

Zo ruikt je huis niet meer muf: Luchtzuiverende planten

Heb je ooit eens van luchtzuiverende planten gehoord? Dit zijn planten die (giftige) stoffen uit de lucht halen en zuiveren. De gezuiverde lucht wordt zorgt natuurlijk voor een beter klimaat en een betere luchtkwaliteit. Zo ruikt je huis niet meer muf en gaat het lekker fris ruiken!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *