Zo verhoog je de waarde van jouw woning

Zit je eraan te denken om jouw woning te gaan verbouwen om de waarde van het huis te verhogen? Of ben je van plan om…

by 
Woningwaarde

Zit je eraan te denken om jouw woning te gaan verbouwen om de waarde van het huis te verhogen? Of ben je van plan om de woning een upgrade te geven om nog meer uit jouw huis te kunnen halen? Dan is dit vaak een erg goed plan. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de waarde van jouw huis daadwerkelijk verhoogd wordt? Ik ben op onderzoek uitgegaan en ik kwam erachter dat de volgende verbouwingen en/of aanpassingen de woningwaarde kunnen gaan verhogen.

Extra vierkante meters

De meest effectieve manier om de waarde van de woning te verhogen is natuurlijk door het woonoppervlak te vergroten. Dit kun je doen door de woning uit te gaan bouwen. De hoogte van de waardevermeerdering is afhankelijk van de vraagprijs per vierkante meters in de woonplaats en wijk waarin de woning staat. Daarnaast is het ook erg belangrijk hoe deze uitbouw gemaakt is. Een houten uitbouw levert namelijk vaak minder op dan een stenen of glazen uitbouw. Wat een prachtige toevoeging is, is een lichtkoepel. Een lichtkoepel zorgt voor veel licht en levert meestal een hogere woningwaarde op. Echter is het wel belangrijk dat er bij het plaatsen van een uitbouw toegevoegde waarde ontstaat. Een uitbouw in de keuken of woonkamer is vaak meer waardeverhogend dan een uitbouw in een garage of bijkeuken. Eventueel zou je contact op kunnen nemen met o.a. makelaar Barendrecht en verkoopmakelaar Barendrecht om te achterhalen waar woningzoekenden momenteel erg veel waarde aan hechten.

Verduurzamen

Het verduurzamen van de woning is erg populair. Het is goed voor het klimaat, maar ook zeker voor de portemonnee. De woning kan hierdoor een betere energielabel krijgen en dit is iets waar nieuwe woningeigenaren graag naar kijken. Een huis kan op verschillende manieren verduurzaamd worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kunststof kozijnen, dubbel of triple glas, zonnepanelen of het isoleren van de woning. Het verduurzamen van het huis vraagt meestal om een grote investering, maar zorgt vrijwel altijd voor een waardeverhoging van de woning. Laat je hierin eventueel adviseren of vraag bij de gemeente na of er ook subsidies te krijgen zijn voor het verduurzamen van jouw woning.

Dakkapel

Door een dakkapel op de woning te plaatsen wordt de zolder optisch een flink stuk groter. Dit kan ervoor zorgen dat er een extra werk- en slaapkamer ontstaat. Een extra kamer in huis zorgt er vaak voor dat de woning meer waard wordt en aantrekkelijker wordt voor grote gezinnen. Het is goed om te weten dat dakkapellen met een plat dak goedkoper zijn dan dakkapellen met schuine daken. Echter zorgt een dakkapel met een schuin dak vaak wel voor een hogere woningwaarde.

Extra badkamer

Met name voor grote woningen en eengezinswoningen ontstaat er steeds meer behoefte naar een extra badkamer. Een tweede badkamer straalt luxe uit en het wordt als een extra praktische ruimte gezien waar graag voor betaald wordt. Deze badkamer hoeft zeker niet heel groot te zijn. Echter mag een tweede badkamer een andere nuttige ruimte in huis niet vervangen. Aan een extra slaapkamer wordt namelijk ook veel waarde gehecht.

Neutrale en tijdloze keuzes

Naast grote investeringen kun je ook door kleine aanpassingen ervoor zorgen dat de woning een mooiere uitstraling krijgt. Mooie visgraatvloeren, stalen taatsdeuren, slimme verlichting, maar ook vrijstaande keukens zijn erg populair. Door de woning op deze manier in te richten, zal het nog meer in de smaak vallen bij woningzoekenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *