Zo vind je de perfecte bank

Het vinden van een perfecte bank is nog best lastig. Er is veel keus op het gebied van banken, maar daardoor kan het zijn dat…

by 
Banken trends

Het vinden van een perfecte bank is nog best lastig. Er is veel keus op het gebied van banken, maar daardoor kan het zijn dat je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Ook zit er veel verschil in verkoopprijs, materialen en stevigheid. En ja, een bank koop je natuurlijk niet iedere dag en daar wil je dan ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Het leuke aan meubels is dat er ieder jaar weer nieuwe trends en ontwikkelingen zijn die je een handje kunnen helpen. Ook voor 2024 zijn er weer een aantal leuke trends. De trends heb ik onder elkaar gezet.

Trends bankstellen 2024

Wanneer je een nieuwe bank gaat kopen kijk je waarschijnlijk eerst naar de kleur en de vorm van de bank. Ben je op zoek naar een grijze bank? Een leren bank? Een hoekbank? Of ben je juist op zoek naar 3 zitsbanken? En wat staat het mooiste binnen het huidige interieur? In 2024 zien we vooral banken die een aanvulling zijn op de rest van het interieur. Populaire trends op het gebied van banken zijn de volgende:

Modulaire banken

Modulaire banken zien we de laatste jaren steeds vaker. Vooral in woonprogramma’s zie je ze steeds meer terug. Modulaire banken zijn banken waarbij meerdere zitelementen aan elkaar gekoppeld zijn. Op deze manier kun je zelf de vorm, grootte en de functie van de bank bepalen. Zo zou je de modulaire bank ook zo kunnen plaatsen dat je twee rugleuningen tegen elkaar aan krijgt en dus beide zijden van de woonkamer kunt benutten. En mocht het gezin groter worden of wil je je interieur vernieuwen, dan kun je er zo een nieuw element tussen zetten.

Geometrische en organische vormen

Voorheen zagen we vooral veel rechte bankstellen en hoekbanken, maar tegenwoordig zijn geometrische en organische vormen erg geliefd. Het zitvlak van de bank is niet meer aan beide kanten even diep, maar heeft een organische vorm gekregen. Ook de leuning heeft een speelse vorm. De woonkamer krijgt hierdoor een moderne en luchtige uitstraling, vooral wanneer de bank ook nog gecombineerd wordt met een rond, ovaal of organisch gevormde vloerkleed.

Warme stoffen en warme kleuren

Warme kleuren als donkergroen, okergeel, brons en aubergine zien we in 2024 nog steeds erg veel terug. Deze kleuren zijn een prachtige aanvulling op het interieur en zorgen dan ook voor veel meer sfeer en diepte. Een bank in een warme kleur wordt dan ook vaak gezien als een meubel dat gezien mag worden. Meestal worden deze warme kleuren gecombineerd met warme stoffen en dan met name met fluweel voor een nog luxere uitstraling. Bij veel interieurwinkels kun je zelf een bank samenstellen. Zo kun je de banken van Sanders wonen naar wens samenstellen door te kiezen uit verschillende stoffen, kleuren en opstellingen.

Lichte kleuren

Als we kijken naar interieurstijlen, dan staan de minimalistische interieurstijl en de Scandinavische interieurstijl al jaren bovenaan. Deze woonstijlen hebben als kenmerken dat er vaak gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Bij banken zie je dit ook veel terug. Zachte natuurtinten, beige, lichtgrijs en taupe worden ook in 2024 vaak gekozen. In tegenstelling tot de warme kleuren, vallen deze banken minder op en blenden ze meer in het interieur. Daarnaast hebben deze banken vaak hogere pootjes die gemaakt zijn van hout.

Waar moet een bank aan voldoen

Naast de kleur en de vorm van de nieuwe bank, wordt ook gekeken naar functionaliteit. Een bank is niet meer alleen een meubelstuk waar op gezeten kan worden, maar moet steeds meer aan andere eisen voldoen.

Duurzame materialen

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan duurzaam produceren en duurzame materialen. Ook bij de trends op het gebied van banken zie je dit duidelijk terug. Denk bijvoorbeeld aan ecologisch leer, biologisch katoen en gerecycled hout. Niet alleen de consument hecht hier veel waarde aan, maar ook de verkoper gebruikt dit graag om zich te onderscheiden binnen de markt.

Ethisch verantwoord geproduceerd

We zagen dit al in de kledingindustrie, maar ook bij de productie van meubels wordt er steeds meer gekeken naar de arbeidsomstandigheden binnen de fabrieken waar de producten gemaakt worden. We zitten steeds liever op een bank waarvan we weten dat het op een ethisch verantwoorde manier is geproduceerd.

Slimme banken

Technologie wordt ook in 2024 steeds meer toegepast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld slimme verlichting en automatisch bedienbare raamdecoratie. Maar ook op banken wordt er steeds meer technologie toegepast. Denk aan een USB-aansluiting om je telefoon aan op te kunnen laden, een bedieningselement om apps gemakkelijker te bedienen of om verlichting mee aan te passen. Vanuit de bank willen we steeds meer kunnen bedienen en beheren. Er zijn zelfs banken met geïntegreerde koelkasten.

Ergonomische banken

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan ergonomische zitbanken. Dit zijn banken die erg comfortabel zijn en de juiste zithouding stimuleren. Vooral wanneer je last krijgt van gewrichten of de rug, dan kan een ergonomische bank een goede bijdrage leveren aan de gezondheid. In 2024 zien we dat ergonomische zitbanken er steeds mooier uitzien en niet afdoen aan andere soorten banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *