Zwevende wandplank in de keuken

Op een gegeven moment was ik de zwevende keukenkasten boven het aanrecht een beetje zat aan het worden. Ze zijn praktisch, maar ze zorgden er…

by 

Op een gegeven moment was ik de zwevende keukenkasten boven het aanrecht een beetje zat aan het worden. Ze zijn praktisch, maar ze zorgden er ook wel voor dat de keuken kleiner oogde. Daarnaast vond ik dat je met je gezicht best dicht naar de keukenkastjes kwam wanneer ik bijvoorbeeld mijn handen aan het wassen was. Ik stelde mij daarom steeds meer voor hoe het zou zijn als de zwevende keukenkasten er niet meer zouden hangen. Al snel besloot de kasten leeg te halen en de inhoud een andere plek in de keuken te geven. Zou ik eraan kunnen wennen om minder opbergruimte te hebben? Natuurlijk was het in het begin wennen. De borden en de glazen zaten in de zwevende keukenkasten en daar reikte ik toch wel vaak naar toe. Maar goed, als je een klok zou verplaatsen kijk je de eerste tijd ook nog steeds naar de oude plek.

Inmiddels had ik ook mijn man overtuigd van deze verandering en ging het toch gebeuren! De keukenkasten zouden van de muur gehaald worden en kregen een handige nieuwe functie in de schuur. Daar hadden we namelijk wel echt te weinig opbergruimte. En mochten we toch spijt krijgen, dan konden we de wandkasten gewoon weer terug hangen. Perfect!

Keukenkasten van de muur halen

Er was alleen één nadeel dat wij van tevoren wel wisten, namelijk dat de muur achter de keukenkastjes niet gestuct was. Mijn man is geen bouwvakker maar besloot toch aan de slag te gaan. En met succes! De muur werd helemaal glad. Vervolgens plakte ik er een behangetjes (glasvezelbehang) tegenaan en kon er een laagje muurverf (kleur: Pagina) overheen. Super!

Zwevende wandplank bevestigen

De volgende stap was het zoeken naar een wandplank. Ik wilde graag een zwevende wandplank en het liefst van echt hout. Al snel kwam ik erachter dat een zwevende wandplank erg duur is. Voor een zwevende wandplank voor in de keuken betaal je al gauw €200,00 en dan heb je een plank van 2 meter. Waarom? Geen idee, want de meeste wandplanken vond ik niet eens mooi genoeg. Daarom besloot ik zelf naar de bouwmarkt te gaan. Bij de Gamma kochten we een Beuken plank van 2,5 meter voor €28,99. We hebben hem zelf op maat gezaagd en er een laagje beschermende olie op aangebracht. En vervolgens hebben we de beuken houtenplank aan de muur bevestigd met speciale pennen die je in de muur boort. Het is even een precies werkje, maar het resultaat is super mooi! Yes!

Ik vind het heerlijk om naar mijn keuken te kijken en ik vind het ook erg leuk om de wandplank in de keuken iedere keer te stijlen. Nu alleen nog van die leuke glazen hanglampjes boven het aanrecht hangen en ik ben helemaal trots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *